Jaka Jakše in Marko Sintič po tekmi MRK Krka in MRD Dobova

Rokometaši moškega rokometnega kluba Krka so minuli vikend odigrali še eno domačo tekmo, tokrat je v novomeško dvorano Marof pripotovala ekipa Dobove. Novomeščani so v prejšnjem krogu tesno izgubili proti ekipi Loke, Dobovčani pa so začeli nizati zmage (do sedaj so vknjižili že tri zaporedne).


Po napetem prvem polčasu ter nekoliko slabši igri Dobovčanov v drugem, sta po tekmi misli strnila Jaka Jakše in Marko Sintič. Po raburljivih 60minutah tekme so tokrat v domači svorani slavili Novomeščani in s tem prekinili dobovski zmagovalni niz. Tekma se je končala z rezultatom 35 : 28 (15 : 14).

Jaka Jakše, MRK Krka: “Tako, kot že nekaj tekem zapored, smo tudi danes tekmo začeli zelo medlo. V prvem delu smo po njihovem naletu le uspeli izenačiti in ga dobili z minimalno prednostjo. V nadaljevanju pa je bila ključ do zmage naša igra v obrambi, ki je bila po mojem mnenju na nivoju in le s tako igro smo uspeli pobegniti Dobovi in se na koncu veselili zelo pomembnega para točk.”

Marko Sintič, MRD Dobova: “Res je, da smo začeli tekmo izredno dobro in po odličnem polčasu nam je potem v nadaljevanju tekme Krka delala nemalo preglavic. Videlo se je, da so se na parket vrnili poškodovani igralci, kar je še dodatno motiviralo celotno ekipo, ki je tekmo v svoj prid spreobrnila v drugem delu, nam pa so žal za kaj več pošle moči.”

9.krog 1.NLB lige:

RD Koper : MRK Krka

MRD Dobova : RD Urbanscape Loka

Pripravila: Manja Fišter

FOTO:  MRK Krka

Komentarji