Prva zmaga velenjskih os v dvorani Poden od aprila 2013

Danes smo spremljali še zadnjo tekmo 8.kroga 1.NLB lige. V Škofjeloški dvorani Poden sta se pomerila domača ekipa Loke in gostje iz Velenja. Škofjeločani so v prejšnjem krogu v gosteh nadigrali novomeško Krko, Velenjčani pa so v razburljivi končnici remizirali v Ribnici. Lahko mogoče Škofjeločani izkoristijo prednost domačega parketa in presenetijo velenjske ose? V domačo dvorano pa se danes kot nasprotnik vrača tudi Aleks Kavčič. Kot zanimivost pa naj še omenimo, da danes svoj 43. rojstni dan praznuje velenjski strateg Zoran Jovičič.


Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši, ki so ob razpoloženem EmiluTaletoviču v 8.minuti tekme vodili že za 4 zadetke, 2 : 6. Domači strateg Robert Beguš je bil primoran vzeti minuto odmora, vendar pa večjih sprememb v sami igri Škofjeločanom nismo videli. Velenjske ose so svojo prednost štirih zadetkov uspele držati vse do 16.minute tekme, ko so le-to povišali še za zadetek. Za 6 : 11 je zadel Aleks Kavčič, ki je bil tudi najboljši strelec prvega polčasa. Nato pa so gostje svojo prednost samo še poviševali. Domači so se jim nekako še uspeli upirati, ampak je prevladala natančna in hitra igra Velenjčanov. Robert Beguš je bil ponovno primoran vzeti minuto odmora ter postaviti fante na realna tla. Črne minute domače ekipe so se kar vlekle. Zadetka nismo videli dolgih 5 minut, ko je v 20.minuti tekme velenjsko mrežo zatresel Matic Pipp, 7 : 13. Do konca polčasa so Škofjeločani svoj zaostanek vseeno niso uspeli znižati. Na odmor so s prednostjo sedmih zadetkov odšli Velenjčni, 12 : 19.

Drugi polčas so nekoliko boljše začeli domači rokometaši. Svoj zaostanek so do 33.minute uspeli znižati na 5 zadetkov, za 14 : 19 je zadel Aljaž Jesenko. V obrambi so postavili zid in onemogočali Velenjčanom, da bi prišli do lahkih zadetkov. V velenjskem napadu smo videli kar nekaj napak, kar pa so Škofjeločani znali odlično izkoristiti. Gostujoči strateg Zoran Jovičič je bil primoran vzeti minuto odmora in vrniti svoje varovance na stari tir. V drugem polčasu pa se je izredno izkazal tudi Tim Bogdanič-Jenko, ki je Velenjčanom povzročal kaj nekaj preglavic. Domači so v 39.minuti tekme  dobili priložnost, da svoj zaostanek zmanjšajo na tri, ampak je bil pri izvajanju 7-metrovke žal neuspešen Alen Šibanc. Velenjčani so ponovno dobili priložnost da se oddaljijo za pet zadetkov. Za 17 : 22 je zadel Kavčič. V drugi polovici drugega polčasa so se Velenjčani ponovno razigrali. V 44.minuti tekme so svojo prednost ponovno uspeli povišati na šest zadetkov. Za 18 : 24 je zadel Matic Verdinek. Škofjeločani niso več našli načina kako streti velenjsko obrambo in preprečiti natančnost njihovih strelcev. Tekma se je končala s slavjem velenjskih os, končni rezultat je bil 23 : 30. Naj še omenimo, da je bila to prva zmaga velejske izbrane vrste v škofjeloški dvorani Poden od aprila 2013.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najbolj natančen Grega Jamnik, pri gostih pa je bil Aleks Kavčič  uspešen 7-krat, Nikola Špelić pa 6-krat.

V naslednjem krogu Škofjeločane čaka gostovanje pri MRD Dobovi, Velenjčani pa bodo gostili trebanjski Trimo.

 

RD Urbanscape Loka : RK Gorenje Velenje 23 : 30(12 : 19)

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 2, Šibanc 2(2), Gartner 1, Dolenc, Krivic, Jamnik 8(5), Juričan, Bradeško 1, Pipp 1, Bergant, Jesenko 3, Bogdanič-Jenko 4, Plestenjak, Klemenčič, Dobaj, Marinovič 1

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 7(8)

RK Gorenje Velenje: Mazej 2, Haseljić, Tajnik 1, Špelić 6, Matanović 3(3), Logar, Stojnič, Vujović, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 5(3), Taletovič, Šiško, Kavčič M. 3, Kavčič A. 7, Kete 3

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 6(6)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO:  RK Gorenje Velenje

Komentarji