Celjani z izjemnim Ferlinom do druge zmage v ligi prvakov!

Celjske rokometaše je po uvodni domači tekmi proti Flensburgu čakala druga domača tekma v EHF ligi prvakov. Nasproti jim je stal ukrajinski prvak HC Motor Zaporozhye, ki je neposreden konkurent za napredovanje v izločilne boje najelitnejšega tekmovanja v Evropi. Ukrajinci so se izkazali za zelo močnega nasprotnika, na trenutke tudi bili blizu preobrata, a so Celjani tekmo imeli ves čas pod nadzorom in na koncu zasluženo osvojili novi dve točki.


Prve minute prvega polčasa sta ekipi odigrali povsem izenačeno. V 5. minuti je svoj prvenec v ligi prvakov za celjski dres dosegel William Accambray, ki je bil v prvem polčasu 4-krat uspešen s sedmih metrov in enkrat iz igre. Igra Celjanov je stekla v drugi polovici prvega polčasa, ko so z golom Nenadića prišli do prednosti štirih golov (16 : 12). Kriterij islandskih sodnikov je bil zelo strog, saj smo v prvem polčasu lahko videli že 9 izključitev. V 25. minuti so domačini z golom Anića prišli do največje prednosti prvega polčasa (16 : 12). Celjskim vitezom je do konca polčasa uspelo zadržati to prednost in zasluženo so dobili prvi polčas z 18 : 14.

Drugi polčas so Celjani začeli izjemno. V 31. minuti so z golom Vujovića prišli do najvišje prednosti na tekmi (19 : 14). Ukrajinska ekipa je na trenutke delovala neorganizirano, kar so domačini pridno izkoriščali. Ob izjemno razpoloženem Accombrayu je svoje dodal še odlični Klemen Ferlin, ki je zbral 16 obramb. Ob vrhunski obrambi je v napadu steklo lažje in celjski rokometaši so lahko za nekaj minut zadihali lažje. V 50. minuti so se Ukrajinci približali na vsega gol zaostanka. Reagiral je trener Celjanov Tomaž Ocvirk, ki je zahteval minuto odmora. Kratek predah je Celjanom zelo koristil, saj so takoj za tem zopet zaigrali odlično v napadu, v obrambi pa jih je reševal izjemni Ferlin.

Z nekaj atraktivnimi potezami so celjski vitezi poskrbeli za izjemno vzdušje v dvorani. Tekma se je končala z obrambo Klemna Ferlina s sedmih metrov, ki je bil eden izmed glavnih junakov na nocojšnjem obračunu. Najboljši strelec Celjanov je bil William Accambray, ki je zadel 7-krat.

LIGA PRVAKOV, 6. KROG

Celje, nedelja, 4. november, Zlatorog
RK Celje Pivovarna Laško : HC Motor Zaporozhye 33 : 28 (18 : 14)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško Twitter

Komentarji