Novomeščani prekinili zmagovalni niz Dobovčanov

Polni elana Dobovčani, po treh zaporednih zmagah, so se včeraj odpravili na gostovanje k novomeški Krki. Dobovčani so, kot smo že omenili, do sedaj vknjižili kar tri zaporedne zmage, vidno se njihova forma močno dviguje. Novomeščani pa so se v zadnjih tekmah prvenstva kar močno namučili, zadnjo proti Urbanscape Loki so celo izgubili. Vsekakor je tudi pri Novomeščanih čutiti voljo po novih dveh točkah.


Dobovčani so v Marofu odlično začeli. Dobro so strnili v sami obrambi in Novomeščanom niso pustili do zadetka vse do 6.minute tekme, ko je za 1 : 3 zadel Jan Irman. Vendar pa so Dobovčani svojo minimalno prednost uspešno držali vse do 16.minute tekme, ko je za 7 : 7 zadel Jaka Jakše. Od tu naprej pa se je tehtnica rahlo nagnila na stran domače ekipe. Uspešno so držali svojo prednost zadetka ali dveh. Končni rezultat polčasa pa je postavil Kristjan Pršina, 15 : 14. Že v prvem polčasu pa se je odlično izkazal domači vratar Aleksandar Tomić.

Drugi polčas pa je bil popolnoma drugačna zgodba prvega. Odlično so ga začeli domači rokometaši, ki Dobovčanom niso pustili do zadetka vse do 34.minute. Svojo prednost so iz minute v minut povečevali, v 41.minuti, po delnem izzidu 3 : 0, so vodili že za 4 zadetke, 22 : 18. Veliko preglavic pa je dobovskim strelcem povzročal tudi Tomić, ki je tudi v drugem polčasu nadaljeval svoj obrambni niz. Gostujoči trener Aleksander Markl je bil primoran vzeti minuto odmora, ampak tudi ta ni zadostovala, da bi se Dobovčani ponovno zbrali in uprli Novomeščanom. Domači so goste nadigrali prav v vseh segmentih igre kaj pa odraža tudi končni rezultat. Najvišjo prednost smo videli v 48.minuti tekme, ko je ob natančnem izvajanju 7-metrovke zadel Leon Rašo, nekaj minut kasneje pa si je rdeč karton, zaradi treh izključitev, prislužil Jan Irman. Gostje so nato še nekako poskušali svoj zaostanek znižati, ampak zgolj za zadetek. Dve točki sta ostali v Marofu, 35 : 28.

Pri domačih je bil najbolj natančen Jernej Papež, ki je dobovsko mrežo zatresel kar 9-krat. Pri gostih pa se s prav tako 9 zadetki lahko pohvali Marko Sintič.

V naslednjem krogu čaka Novomeščane gostovanje pri trenutno najuspešnejšemu povratniku v prevnstvu, RD Kopru, Dobovčani pa bodo gostili Urbanscape Loko.

 

MRK Krka : MRD Dobova 35 : 28 (15 : 14)

MRK Krka: Rašo L. 5(4), Bevec, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 1, Papež 9(1), Kukman 2, Matko 1, Imperl, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 6(6)

MRD Dobova: Dular 2, Markušić 4(2), Leben, Kučič 3, Polutnik, Humek, Bura 2, Majić 2, Jazbec, Zavodnik, Krnc 1, Šušnjara, Kunst 2, Sintič 9(2), Hotko 1, Novak 2

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 4(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRD Dobova

Komentarji