Presenečenje v Dolanki

V Dolanki smo si včeraj lahko ogledali dvoboj med domačim Dolom TKI Hrastnik in gosti iz Maribora. Dolanom v zadnjih krogih lige ni šlo ravno vse po načrtu, Mariborčani pa nekako nihajo med zmagami in porazi. Vsekakor so danes bili favoriti, ampak pustimo se presenetiti. Dolani so v letošnji sezoni že dokazali, da v domači dvorani ne popustijo kar tako.


Srečanje v Dolanki se je začelo dokaj izenačeno, ekipi sta si izmenjavali gole. Prvo višje vodstvo smo videli v 16.minuti tekme, ko so ob zadetku Žana Šola, povedli gostje, 5 : 7. Vendar pa ta minimalni zaostanek ni zmedel domače ekipe. Dolani so svoj zaostanek hitro nadoknadili ter do konca polčasa pokzali kdo gospodari v Dolanki. Na odmor so odšli s kar tremi zadetki prednosti, 12 : 9.

Tudi v drugem polčasu so nadzor nad samo igro popolnoma prevzeli domači rokometaši. Svojo minimalno prednost so uspeli držati vse do 38.minute, ko je za ponovno izenačenje, 15 : 15, zadel Matija Golik. Vendar pa so domači rokometaši ostali zbrani vse do konca srečanja, popustili niso niti za sekundo. Mariborčani so jih v 55.minuti ponovno uspeli ujeti in celo povesti za zadetek, 23 : 24, zadel je Marin Buneta. Ampak nam je drugi polčas postregel s hitro in natančno igro obeh ekip, ekipi sta igrali “gol za gol”, kar nam priča tudi končni rezultat. Mariborčani so se na koncu morali zadovoljiti zgolj s točko, Dolanom pa je bila ta točka vsekakor zelo pomembna. Končni rezultat v Dolanki je bil 25 : 25.

Pri domačih je bil z 9 zadetki najbolj natančen Gregor Klepej, domačo mrežo pa je kar 8-krat zatresel Matija Golik.

V naslednjem krogu Dolane čaka gostovanje pri trenutno prvouvrščeni ekipi RD Riko Ribnici, Mariborčani pa bodo gostili SVIŠ Ivančno Gorico.

 

RK Dol TKI Hrastnik : RK Maribor Branik 25 : 25 (12 : 9)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 5, Klepej 9(3), Ajdari 7, Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim, Gospodarič, Hribšek 1, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič, Nunčič, Cigler, Koprivc 1

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 3(4)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Planinšek, Pungartnik, Celminš, Marušič 2, Sok 4, Šol 1, Simončič, Jerenec 3, Velkavrh, Budja, Jerebie 1, Golik 8(7), Buneta 6(1), Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 8(8)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Dol TKI Hrastnik

Komentarji