Ormožani že četrtič poraženi

V dvorani Velike Nedelje smo si danes lahko ogledali pravi derbi kroga. Ormožani so gostili Koprčane. Ormožani so na zadnjih treh tekmah izgubili, od tega na dveh v domači dvorani, Koprčani pa so čisto nasprotje, saj so ob menjavi trenerja začeli nizati zmage. V dvorani Velike Nedelje smo lahko pričakovali trd boj za novi dve točki.


Ormožani so po treh zaporednih porazih (dveh v domači dvorani) danes bili željni zmage, vendar pa so se dobro zavedali, da Koprčani ne bodo tako lahek zalogaj. Koprčani so po menjavi trenerja začeli nizati zmage in vsekakor stremijo k čim višji uvrstitvi. Danes žal niso mogli računati na lažje poškodovanega Jako Moljka. Pohvaliti pa je potrebno tudi gostujočo navijaško skupino, Dvanajste Kopra, ki so pršli podpreti svoje rokometaše.

Tekmo so odlično odprli gostujoči rokometaši. V 5.minuti tekme je bil rezultat že 0 : 3. Gostje so svojo prednost držali vse do 12.minuti tekme, ko so le-to še povečali. Za 3 : 7 je zadel Tilen Sokolič. V prvem delu prvega polčasa pa se je odlično izkazal tudi gostujoči vratar Martin Kocjančič, ki je obranil kar nekaj odločilnih strelov; od tega celo 2 7-metrovki. Nato pa so se začele črne minute gostov. V 27.minuti tekme so se Ormožani uspeli približati in izenačiti. Za 9 : 9 je zadel Bojan Čudič, le minuto kasneje pa smo videli tudi zadetek za prvo vodstvo domače ekipe. Za 10 : 9 je zadel Rok Žuran. Vendar pa so gostje svojo minimalno prednost uspeli obdržati do konca polčasa, ko so na odmor odšli z zadetkom prednosti, 11 : 12.

Drugi polčas so nekoliko boljše začeli gostje. V 32.minuti so svojo prednost ponovno povišali na 3 zadetke, za 11 : 14 je zadel Nejc Planinc. Vendar pa se je nato nadaljevala nekoliko napeta igra. Na obeh straneh smo videli kar nekaj nepotrebnih napak in nespametnih odločitev. Koncentracija Koprčanov je počasi začela padati, kar so Ormožani znali dobro izkoristiti in v 48.minuti tekme ponovno izenačili. Za 20 : 20 je zadel Dominik Ozmec. Gostje so s prednostjo napada svojo prednost uspeli držati za zadetek vse do 57.minute, ko so po dveh zapravljenih napadih Ormožani ponovno izenačili. Za 26 : 26 je zadel Anže Šoštarič. Vendar pa so bili gostje dobro pripravljeni in so odlično strnili v napadu ter z natančnostjo Nina Grzentiča zasluženo slavili. Končni rezultat v dvorani Velike Nedelje je bil 26 : 27.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najbolj natančen Rok Žuran, pri gostih pa je prav tako 8-krat zadel Nino Grzentič.

V naslednjem krogu čaka Ormožane gostovanje pri Celju Pivovarni Laško, Koprčani pa bodo gostili novomeško Krko.

 

RK Jeruzalem Ormož : RD Koper 26 : 27 (11 : 12)

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi, Šoštarič 4, Čudič 3(1), Firšt-Šeruga, Žuran 8, Horvat, Škrinjar, Kocbek 2, Balent, Niedorfer, Kosi 1(1), Ozmec 3, Mesarić 3, Vujović 2, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(5)

RD Koper: Haseljić, Dolenc, rzentič 8, Krečič 6, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Smolnik 1, Sokolič 3, Guček, Zugan 1, Marić 1, Planinc 3(2), Stopar, Bratkovič 2(2)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(7)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RD Koper

Komentarji