Krimovke do izjemno pomembne zmage v ligi prvakinj!

Rokometašice Krima so na tekmi 4. kroga lige prvakinj na Kodeljevem gostile hrvaško Podravko. Ta tekma je bila za ljubljančanke ključnega pomena, saj bi ob zmagu Gyōrija nad Thüringerjem v ponedeljek in današnji zmagi v Ljubljani Krimovke napredovale v glavni del lige prvakinj. Obramba Ljubljančank je bila na pravem mestu, saj so v prvih dvajsetih minutah prejele le 4 gole. Prvi polčas so domačinke začele izjemno, v drugem malo popustile, a na koncu nadigrale hrvaško ekipo in zasluženo prišle do druge zmage v najelitnejšem tekmovanju.


Tekmo so bolje odprle Krimovke. Ob nerazpoloženimi hrvaškimi rokometašicami so Ljubljančanke hitro prišle do prednosti in že v 8. minuti vodile za 3 gole (4 : 1). Trener gostujoče ekipe je hitro reagiral in zahteval prvo minuto odmora na tekmi. Po kratkem odmoru se igra Hrvatic ni bistveno spremenila. Rokometašice Krima so nadaljevale s svojim hitrim tempom igre in le povečevale razliko. Največja prednost so domačinke dosegle v 27. minuti (14 : 8). Na koncu prvega polčasa so Krimovke malce popustile, a vseeno zasluženo dobile prvi polčas (14 : 10)

Na začetku drugega polčasa pa so tigrice igrale povsem izgubljeno. Rokometašice iz Koprivnice so takoj znižale zaostanek in dale vedeti domačinkam, da se ne bodo predale. V 38. minuti so Krimovke z dvema zaporednima goloma Polone Barič iz protinapada znova povečale svojo vodstvo (18 : 13). Nato pa je sledilo deset črnih minut tigric. Nasprotnice so odigrale boljše v obrambi in učinkovito v napadu. V 45. minuti so se rokometašice iz Koprivnice prvič po rezultatu 2 : 1 približale na vsega gol zaostanka in sledila je reakcija s klopi Krima. Po minuti odmora Uroša Bregarja so Krimovke še vedno igrale brez pravih idej.  V igri jih je držala odlična Miša Marinček Ribežl, ki je zbrala 15 obramb.

V 48. minuti pa so se tigrice kot prerojene vrnile v igro, eksplodirala je Tjaša Stanko, ki je s tremi zaporednimi goli povečala prednost svoje ekipe. Svoje je še dodala kapetanka Miša Marinček in na koncu smo lahko videli zasluženo zmago Krimovk. Najboljša strelka domačink je bila Lamprini Tsakalou, ki je zadela 6-krat.

Z to zmago so si Krimovke najverjetneje zagotovile nastop v glavnem delu lige prvakinj. Končni razplet pa bo znan v ponedeljek, ko se bosta pomerila nemški prvak Thüringer in aktualni zmagovalec lige prvakinj Gyōri.

LIGA PRVAKINJ 4. KROG

sobota, 3. november, ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : HC PODRAVKA VEGETA 27 : 20 (14 : 10)

FOTO: EHF

Komentarji