Ribničani strli Trebanjce

Včeraj smo si lahko ogledali še eno tekmo 8.kroga 1.državne lige za moške. V trebanjski dvorani sta se pomerila domači Trimo in trenutno prvouvrščeni Ribničani. Trebanjci so bili pred samim dvobojem zelo optimistični, napovedovali so celo upor in morebitno zmago. Ribničani pa so bili zelo pozitivni in 100% prepričani v zmago, saj bi jim le ta prinesla 100% izkupiček in obstoj na 1.mestu lestvice. Vendar pa, bodimo realni,  je bil zmagovalec vsekakor že znan.


V Trebnjem se je dvoboj začel zelo izenačeno. Trebanjci so vse do 10.minute tekme uspešno sledili nasportniku, ob zadetku Gala Cirarja tudi prvič povedli, 4 : 3. Vendar pa Ribničani niso predolgo čakali na priložnost in hitro nadoknadili gol razliko. Nato so sledile črne minute domače ekipe. Gostje so to dobro izkoristili in po delnem izzidu 0 : 4, v 18.minuti tekme,  tudi prvič povedli za 3 zadetke, 4 : 7. Nato smo lahko ponovno spremljali izenačeno igro. Trebanjcem se je Ribničanom ponovno uspelo približati na zadetek zaostanka v 24.minuti tekme, 9 : 10. Po dveh zaporednih zadetkih je zaostanek znižal Adam Seferović. Vendar pa so gostje svojo prednost uspešno držali do konca polčasa, ko so na zaslužen odmor odšli z 2 zadetki prednosti, 10 : 12.

Če so bili v prvem polčasi prizaneslivejši, v drugem niso bili. Gostje so zagospodarili na igrišču že v samem začetku in do 42.minute svojo prednost povišali za 6, 12 : 18. Trebanjci so svoj zaostanek nekako še poskušali znižati, ampak so Ribničani dobro stisnili in domačim niso pustili do zadetka. Le nekaj minut kasneje, v 51.minuti, je prednost znašala že 9 zadetkov, 14 : 23. Trebanjci niso imeči več moči, kar pa je tudi odraz končnega rezultata. Ribničani so slavili s 17 : 29.

Pri domačih je bil s 4 zadetki najbolj natančen Uroš Udovič, pri gostih pa je kar 9-krat zadel Rok Setnikar.

V naslednjem krogu Trebanjce čaka gostovanje pri velenjskemu Gorenju, Ribničani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Dola TKI Hrastnik.

 

RK Trimo Trebnje : RD Riko Ribnica 17 : 29 (10 : 12)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 1, Jerlah, Kotar Matic 1, Seferović 2, Dobovičnik 3, Kotar Miha, Kotar Marko, Udovič 4, Sašek 2(1), Redek, Brana, Bojanić, Grbič, Grandovec 2, Cirar 2, Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: /

7-metrovke: 1(3)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 5, Horvat, Vujačić 4, Glavan, Žagar 1, Knavs 6(4), Lešek 1, Nosan B., Klarič, Kovačič 1, Pucelj 2, Tomšič, Nosan M., Setnikar 9(2), Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 6(7)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji