Celjani opravičili vlogo favorita

Po deset dnevnem reprezentančnem odmoru smo si lahko danes ogledali prvo tekmo 8.kroga 1.NLB lige. Rokometaši SVIŠa so gostili trenutno drugouvrščeno ekipo Celja Pivovarne Laško. Naj na hitro osvežimo spomin – v prejšnjem krogu so Goričani v Kopru izgubili, Celjani pa so v Dolanki popolnoma nadigrali domačo ekipo Dol TKI Hrastnik. Zmagovalec današnjega dvoboja je praktično že znan, vsekakor pa verjamemo, da se domača ekipa ne bo kar tako pustila.


Prvi del prvega polčasa je minil zelo izenačeno. Nato pa so si gostje do 10.minute tekme, po delnem izzidu 0 : 3, uspeli priigrati prednost treh zadetkov, 4 : 7. Vendar pa domači niso predolgo “počivali” in že v 14.minuti, ponovno po delnem izzidu 3 : 0, izenačili, 7 : 7. Do konca polčasa smo tako lahko spremljali izenačeno igro, gostje se za več kot 3 zadetke niso uspeli oddaljiti. Na odmor so prav s prednostjo treh zadetkov odšli gostujoči rokometaši, 12 : 15.

Tudi začetek drugega polčasa je minil brez večjih nihanj. Celjani so svojo priigrano prednost prvega polčasa uspeli držati vse do 39.minute. Nato pa so, po delnem izzidu 0 : 4, uspeli svojo prednost še povišati. Takoj je bila razlika v 40.minuti tekme že 6 zadetkov, 16 : 22. Tekma je bila nekako že odločena, domači rokometaši se niso več uspeli približati izkušenejšim Celjanom. In kot smo pri Goričanih že navajeni, je v drugi polovici drugega polčasa, njihova igra začela padati. Kar pa so kondicijsko bolj pripravljeni Celjani dobro izkoristili. Do konca tekme smo lahko spremljali umirjen in počasen rokomet, saj domači niso več imeli moči, da bi se še upirali nasprotnikom. Končni rezultat v dvorani osnovne šole Stična je bil 25 : 30.

Pri domačih sta bila najbolj natančena Simon Stopar, zadel je 6-krat, in Luka Zafran, s 5 zadetki. Domačo mrežo pa je 5-krat zatresel William Accambray, po 4-krat pa so zadeli Jan Jurečič, Draško Nenadić  in Tilen Kodrin. Prav tako pa je bil danes izredno razpoložen gostujoči vratar Aljaž Pajntar, ki je obranil kar 19 strelov.

V naslednjem krogu rokometaše SVIŠa čaka gostovanje pri mariborskem Braniku. Celjani pa bodo v nedeljo v domači dvorani odigrali tekmo lige prvakov proti ekipi HC Motor Zaporozhye, nato pa jih v 9.krogu državnega prvenstva prav tako čaka domača tekma proti Jeruzalem Ormožu.

 

 Luka Zafran, RK SVIŠ Ivančna Gorica: “V tekmo smo šli povsem sproščeno, saj smo vedeli da nimamo ničesar izgubiti ter da ima Celje določene težave s poškodbami. Z njimi smo uspeli držat stik vse do zadnje četrtine tekme, a so se nam nato zatresle roke in tako nismo bili natančni pri zaključnih strelih. Lahko rečem, da je Celje na koncu prišlo do zmage rutinirano.”

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Celje Pivovarna Laško 25 : 30 (12 : 15)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 3, Zafran 5(2), Fink 1, Grojzdek 3, Hrovat 2, Stopar 6(1), Škorc, Košir Matej 1, Struna, Kutnar, Krabonja 3, Željko, Vencelj, Bučar, Košir Matic, Vidmar 1

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(6)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 3, Jurečič 4, Malus, Kljun, Košec, Razgor 2, Ovniček 2, Nenadić 4, Pajntar, Accambray 5(3), Ferlin, Kodrin 4, Horžen 1, Anic 3, Bećiri 2

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(4)

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji