MRK Ljubljana do tretje suverene zmage zapored

Včeraj se je v Športni dvorani Krim odigrala prestavljena tekma 2. kroga 2. državne lige med domačimi MRK Ljubljana in gostujočim RK Arcont iz Radgone.


Uvodni zadetek obračuna je zadel Matej Rojht, ki je tako gostom z 0:1 priigral prvo in tudi zadnje vodstvo na tekmi. Sledil je napad Ljubljančanov, ki so s svojim hitrim tempom prišli do visokega delnega rezultata s kar 7:0 in si tako že v prvih desetih minutah priigrali visoko vodstvo. Sledila sta dva zadetka gostov, ki so nekoliko umirili rezultat (8:3), vendar domačih to ni ustavilo in nadaljevali so v visokem tempu, vse do konca polčasa, ki se je zaključil z 18:10.

Tudi v nadaljevanju Ljubljančani niso popustili in svoje vodstvo v 43. minuti dvignili na deset zadetkov razlike (25:15). Rokometaši Radgone niso uspeli ujeti tempa igre domače ekipe, ki je svojo prednost le še povečevala. Končni rezultat je bil tako visokih osemnajst prednosti razlike (37:19).

Pri domačih sta bila strelsko najbolj razpoložena Slavko Erak in Lovro Gorjup – oba sta bila uspešna šestkrat. Pri gostih pa je bil najuspešnejši Matej Rojht, ki je zadel sedemkrat. Ljubljančani so po treh krogih drugi na ligaški lestvici (isto točk kot prvi RK Cerklje-Radovljica, a s slabšo gol razliko), rokometaši Arconta pa so zdrsnili na zadnje mesto.

Po tekmi pa smo za izjavo na našem portalu ujeli debitanta v Ljubljanski ekipi, vratarja Matica Zorna, ki je po visoki zmagi povedal: “Po tekmi sem se počutil fantastično, saj smo odigrali dobro tekmo na kateri sem tudi sam nekaj prispeval, in odigral tako kot sem si želel. Zahvalil bi se rad celotni ekipi in odličnim navijačem, ki so poskrbeli, da je bil moj debi v ekipi res nekaj posebnega in nepozabljivega.”

“Menim, da se je na tekmi pokazalo, kako vsak član ekipe pripomore k rezultatu. Tako strokovni štab kot igralci. Prav tako pa smo delovali povezano, kar je omogočilo visoko razliko,” je odgovoril na vprašanje o opazni razliki v kvaliteti tekmecev.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji