Marko Šibila: “Želimo si predvsem športnega boja in dobrih pogojev za igro.”

Jutri Mariborčani odhajajo na gostovanje v Koper, kjer bodo odigrali tekmo 13.kroga 1.NLB lige za moške. V 2.krogu prvenstva so Mariborčani v domači dvorani Tabor popolnoma presenetili ekipo Kopra in tudi zasluženo slavili (več tukaj). Vendar pa se je od tistega septemberskega dne v obeh taborih marsikaj spremenilo.


Po uvodni zmagi nad Dobovo in nato še slavje v domači dvorani, ko so ugnali ekipo Kopra, so se v mariborskem taboru začele pojavljati težave. Najprej nas je presenetila novica, da je svojo rokometno kariero zaključič Niko Medved, za tem pa so imeli v mariborskem taboru kar nekaj težav s poškodbami, kasneje z boleznimi. Vendar pa Mariborčani niso razočarali. Kljub odsotnosti nosilca igre in kljub krajši klopi so nizali zmage. Naj se samo spomnemo tistega vročega obračuna v Taboru, ko so v končnici tekme Novomeščanom pokazali kdo kraljuje v Taboru (več tukaj). Omeniti pa še velja, da je mariborski ekipi v letošnji sezoni veliko doprinesel vratar Marin Đurica, ki v tistih odločilnih trenutkih tekme ostaja zbran in onemogoča nasprotniku do zadetka.

Trenutno zasedajo odlično četrto mesto lestvice. Od dvanajstih odigranih tekmah so do sedaj zabeležili osem zmag, tri poraze in en remi ter imajo na svojem računu 17 točko. Za tretjeuvrščenimi Velenjčani zaostajajo zgolj za točko, pred petouvrščeno loko pa imajo tri točke prednosti. V soboto, 8.12., se odpravljajo na gostovanje v Koper. Tudi Koprčani so bili v tej sezoni deležni kar nekaj sprememb, najbolj odmevna pa je bila vsekakor menjava na trenerskem stolčku. Koprčani so od takrat vsekakor dvignili nivo same igre in v domači dvorani so pravi pekel za nasprotnika. Pred sobotnim obračunom smo imeli priložnost poklepetati s trenerjem mariborske izbrane vrste, Markom Šibilo: “V soboto na gostovanju v Kopru pričakujemo pravo prvenstveno tekmo dveh relativno enakovrednih tekmecev. Želimo pa si predvsem športnega boja in dobrih pogojev za igro, ki naj omogočajo, da dejansko zmaga boljše moštvo.”

Verjamo, da so se Mariborčani na nasprotnika dobro pripravili, komu pa so posvetili nekoliko več pozornosti? “Koper je ekipa s kopico izvrstnih posameznikov, ki že dlje časa igrajo skupaj in so posledično izjemno uigrani. Praktično na vseh igralnih mestih imajo po dva enakovredna posameznika. Sposobni so igrati različne obrambne sisteme in se tudi odlično prilagajajo nasprotniku,” je še dodal Šibila.

Seveda pa nismo mogli mimo tiste izjemne zmage Maribora iz začetka sezone in vseh sprememb, ki sta jih bili obe ekipi deležni v tem času. “Ekipa Kopra je glede na tekmo v Mariboru praktično nespremenjena. Obe moštvi se odlično poznata, tako da veliko prostora za presenečanja ne bo. Naša ekipa se je v zadnjem obdobju stabilizirala in dobila jasno fizionomijo, igralci so bolj uigrani in se bolj »čutijo«. Menim, da dolžina klopi ni problem ne na eni ne na drugi strani – vsaka ekipa ima dovolj igralcev za igro visokega ritma,” še dodaja Šibila.

V soboto lahko pričakujemo trd boj za novi dve točki. Mariborčani zagotovo ne bodo kar tako popustili, zavedamo pa se tudi, da so Koprčani odlični v samih končnicah tekme. Tekma se bo v Areni Bonifika začela ob 19.uri.

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji