Tadej Sok: “Koprčani imajo veliko kvalitetnih posameznikov in zagotovo nas čaka zelo težko delo.”

Jutri Mariborčani odhajajo na gostovanje v Koper, kjer bodo odigrali tekmo 13.kroga 1.NLB lige za moške. V 2.krogu prvenstva so Mariborčani v domači dvorani Tabor popolnoma presenetili ekipo Kopra in tudi zasluženo slavili (več tukaj). Vendar pa se je od tistega septemberskega dne v obeh taborih marsikaj spremenilo.


Pred jutrišnjim obračunom 13.kroga 1.NLB lige za moške med Mariborčani in Koprčani smo uspeli poklepetati tudi z najboljšim strelcem mariborske ekipe, Tadejem Soko. Sok je v dvanajstih odigranih tekmah zabeležil kar 41 zadetkov, njegov ekipni kolega Marin Buneta pa je z odigrano tekmo manj takoj za njim, zabeleženih ima 40 zadetkov.

Sok se zaveda, da jutri v Kopru ne bo tako lahko kot je mogoče zgledalo na prvi medsebojni tekmi ekip na začetku sezone: “V soboto nas čaka nova preizkušnja, tokrat na zahtevnem gostovanju v Kopru. Kot vsako temo, gremo tudi v to tekmo z eno samo željo in to je, da na koncu vpišemo nove točke. Je pa seveda jasno, da bo tekma izjemno težka in da bo pot do novih točk vse prej kot lahka. Koprčani so se po slabšem začetku sezone dvignili in so trenutno v zelo dobri formi. Zato pričakujem izenačeno tekmo, tekmo kjer bodo odločale malenkosti, ampak upam da bomo na koncu mi tisti, ki se bomo veselili zmage.”

Na nasprotnika se pripravljajo zelo natančno: “Mi se na ekipo Kopra pripravljamo enako zavzeto kot na vse ostale ekipe v naši ligi. Vse ekipe v ligi so zelo kvalitetne in zato je dobra priprava na tekmeca zelo pomembna. Kot sem že omenil, so se po slabšem začetku in menjavi trenerja dvignili, ter zdaj igrajo na res visokem nivoju. Ekipa je že dolgo skupaj, poznajo se do potankosti in tudi to je ena izmed njihovih velikih prednosti. Imajo veliko kvalitetnih posameznikov in zagotovo nas čaka zelo težko delo, ampak vsaka ekipa ima svoje slabosti in na nas je, da le te čim bolj izkoristimo,” še dodaja Sok.

Vsekakor pa se v Mariboru zavedajo kakovost nasprotnika: “Na prvi tekmi smo prikazali boljšo igro in na koncu zasluženo zmagali. Kljub temu, da je od takrat minilo že kar nekaj časa, da so šli Koprčani skozi zahtevno obdobje, pa je jasno da imajo zelo kvalitetno ekipo. Kljub menjavi trenerja, stil igre Kopra ostaja enak skozi vsa leta – trda obramba in hiter prehod v napad. Zagotovo se nam bodo želeli oddolžiti za poraz na prvi tekmi, ampak tudi mi imamo svoje načrte in se ne bomo predali brez boja. Glede na to, da je bila naša ekipa sestavljena na novo, menim da smo od tiste prve tekme precej bolj uigrani, spoznali smo se veliko boljše in tudi to so razlogi za dobre rezultate. Imamo še kaki padec v igri preveč, ampak sem prepričani, da bomo popravili tudi to. Že zdaj v soboto bo lepa priložnost, da odigramo tekmo na visokem nivoju skozi vseh šestdeset minut. To je tudi edina pot do ugodnega rezultata, ter s tem novih točk,” najin pogovor zaključi Sok.

Tekma v Areni Bonifika se prične ob 19.uri.

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji