Matea Pletikosić zapustila Krim Mercator

Včeraj je črnogorski klub iz Podgorice ŽRK Budućnost sporočil novico, da klub zapušča črnogorska reprezentantka Itana Grbić in se bo preselila v madžarski Ferencvaros. Vodstvo kluba iz Podgorice se je hitro odzvalo in v dogovoru s serijskim slovenskim državnim prvakom RK Krim Mercator doseglo dogovor o prestopu Matee Pletikosić, ki je bila v minuli sezoni eno glavnih orožij Krima.


“Glede na to, da klubu ni uspelo najti skupnega jezika z Grbićevo, je bil podpisan sporazum o prekinitvi pogodbe. Klub se je hitro odzval in že pripeljal igralko na položaju srednjega zunanjega – črnogorska reprezentantka Matea Pletikosić se vrača v Budućnost. ŽRK Budućnost se zahvaljuje Pletikosićevi in RK Krim Mercator iz Ljubljane, ki sta ob upoštevanju razmer, v katerih smo se znašli zaradi nenadne odločitve Grbićeve, pokazala veliko razumevanje,” so ob odhodu Itane Grbić in povratku Pletikosićeve zapisali pri Budućnosti.

Matea Pletikosić se tako po eni sezoni v dresu Krima Mercatorja vrača v domovino, kjer bo oblekla dres Budućnosti. V črnogorskem klubu iz Podgorice je že igrala pred prihodom v Ljubljano in nastopala v elitni Ligi prvakinj.

 

FOTO: ŽRK Budućnost

Komentarji