PSG z veliko okrepitvijo!

Francoski velikan Paris Saint-Germain je včeraj na svojih družbenih omrežjih predstavil veliko okrepitev. Poleti 2022 se bo francoskemu klubu pridružil vratar Andreas Palicka, ki je zadnjih šest sezon branil barve nemškega Rhein-Neckarja.


35-letni švedski reprezentančni vratar Andreas Palicka se s poletjem 2022 pridružuje francoskemu prvaku Paris Saint-Germainu. S klubom je podpisal 2-letno pogodbo, v sezoni 2022/2023 pa bo združil moči z danskim vratarjem Jannickom Greenom.

Izkušeni švedski vratar je svojo kariero začel v švedskem klubu Redbergslids IK. Po igranju na Švedskem se je nato pridružil slovitemu THW Kielu in v sedmih sezonah za zebre odigral 196 tekem. V Kielu je v letih 2010 in 2012 osvojil najprestižnejšo evropsko klubsko lovoriko – EHF Ligo prvakov. Po osmih sezonah v Kielu je v sezoni 2015/2016 sledil prestop k danskemu Aalborgu, kjer je preživel eno sezono. Nato se je preselil nazaj v Nemčijo, kjer je okrepil Rhein-Neckar Lowen, letos pa bo odigral že šesto sezono v dresu nemških levov.

Andreas Palicka je s švedsko reprezentanco januarja osvojil srebro na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Razglašen je bil tudi za najboljšega vratarja turnirja. Na evropskem prvenstvu leta 2018 je osvojil srebrno medaljo.

PSG je ob podppisu pogodbe s Palicko objavil zanimiv video:

 

Komentarji