Matija Golik in Gal Cirar po tekmi med Mariborom in Trimom

Ekipa RK Trimo Trebnje je na prvi tekmi 7. kroga NLB lige gostovala pri Mariboru in izgubila z rezultatom 29:25. Varovanci Benjamina Teraša so v končnici zapravili kar nekaj žog, tako da so Štajerci prišli do novih dveh točk.


Mariborčani so pred to tekmo dvakrat zapored izgubili, zato je ta zmaga prišla kot naročena, kar je po tekmi izpostavil tudi Matija Golik“Ta tekma je bila za nas zelo pomembna, da si z zmago dvignemo samozavest po dveh zaporednih porazih,” je dejal najboljši strelec domačinov, ki pa je omenil tudi nihanje v mariborski igri: Začeli smo zelo dobro in povedli 8:4, a nasprotniku nato dovolili, da nas je ob naši slabi igri v obrambi ujel. Kljub temu smo se nato zbrali in malo po malo lomili odpor Trima Trebnjega ter na koncu srečanje pripeljali v našo korist. Vesel sem, da smo v zaključku srečanja pokazali karakter. Z odločnostjo, borbenostjo ter kolektivno igro prišli do pomembnih točk. To nam mora biti vodilo za naslednje tekmo.”

8. krog 1. NLB lige:

RK Dol TKI Hrastnik – RK Maribor Branik (sobota, 3. 11. 2018, 19:00)
RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica (petek, 2. 11. 2018, 19:00)

Kako je pa potek srečanja videl Gal Cirar, najboljši strelec tekme s 7 zadetki?
“Z igro nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj smo zgrešili preveč stoodstotnih priložnosti, prav tako pa se nismo držali dogovorov v obrambi, kljub temu, da nam je vratar pomagal. Preostane nam, da dvignemo glave, delamo naprej in poskušamo popraviti napake.”

 

Komentarji