Mazej: “Pričakujem napeto tekmo”

Po tem ko so rokometaši Gorenja Velenja v nedeljo uspešno prestali gostovanje v Skopju v 3. krogu kvalifikacij Pokala EHF in se uvrstili v skupinski del omenjenega tekmovanja, čaka ose že nov preiskus. Na domačem parketu se bodo danes ob 19:15 pomerili s Škofjeločani. 


Varovanci Zorana Jovičića so se z ekipo Urbanscape Loke letos že srečali. Na prvi tekmi Lige NLB so Velenjčani v začetku septembra v Škofji Loki morali priznati premoč domačinom, ki so bili boljši s 27:25. Ekipa Loke trenutno zaseda osmo mesto v državni ligi, z dvema zmagama, tremi neodločenimi izidi ter petimi porazi. Na lestvici strelcev je pri ekipi iz Škofje Loke najbolj uspešen Grega Jamnik, na 12. mestu z 51 zadetki na desetih tekmah.

Tekma v Rdeči dvorani je na sporedu ob 19.15, tekmo pa si boste lahko ogledali tudi na Sport klub 1.

Tadej Mazej, rokometaš Gorenja Velenja:

»V petek nas po uspešnem vikendu ponovno čaka težka tekma v državnem prvenstvu. Z ekipo smo že vsemi mislimi osredotočeni na Škofjo Loko, saj vemo, da nas čaka težak nasprotnik, ekipa, ki nas je v letošnji sezoni že premagala. Moramo biti pozorni na njihovo hitro igro in tekmo začeti trdno in ostro v obrambi ter s tem narediti čim več prekinitev. Vsekakor pričakujem napeto tekmo. Upam in verjamem, da bosta zmaga in novi dve točki ostali v Velenju.«

“Gorenje Velenje je ekipa, s katero smo se v zadnjem letu največkrat pomerili. Pred kratkim so se tekmeci uvrstili v skupinski del Pokala EHF, za kar jim čestitam. Igrajo zelo neugodno obrambno postavitev, iz katere sledijo hitri prehodi v napad, s čimer dosegajo veliko golov. Morali bomo zmanjšati število napak na minimum, odigrati čvrsto v obrambi, vratarji pa imeti učinek podoben tistemu iz prve tekme,” je pred tekmo dejal trener Loke Robert Beguš.

12. krog Lige NLB, 29. november, 19.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: Jurij Vodušek

Komentarji