Davor Rokavec: “Naj se začne uspešen niz Maribora”

Mariboru v letošnji sezoni 1. NLB lige nikako ne steče po načrtih. Po dobrem evropskem začetku v Challenge pokalu v prvenstvu še vedno iščejo pravo formo. Pred kratkim so Štajerci izpadli iz Challenge pokala, zagotov pa je igranje v Evropi služilo kot dobra izkušnja za nadaljevanje sezone. Rokometaši Maribora so tako pred tekmo s Krko odločni, da bodo znova stopili na zmagovalna pota.


Vzdušje v ekipi je dobro. Fantje so začeli verjeti v naše delo na treningih, na katerih dobro vadimo. Medtem pa, s tem grem sicer že sam sebi na živce, nam težave predstavljajo številne odsotnosti. V šali lahko rečem, da nas je bilo malo, zdaj pa nas je še manj. Še vedno imamo veliko težav s poškodbami, ampak dali bomo vse od sebe, da petkovo tekmo s Krko dobimo. Če se je letošnja sezona prav s porazom proti Krki začela slabo, naj se v petek začne uspešen niz Maribora,” napoveduje Davor Rokavec.

DAVOR ROKAVEC O TEŽAVAH S POŠKODBAMI

Špelić je v sredo opravil popoldanski trening, njegovo stanje pa bomo ocenili tik pred tekmo. Računamo, da bomo nanj lahko računali za vsaj deset minut. Zagotovo bodo odsotni Sok, Zugan in Golik, ki se nam bo priključil po novem letu, na Madeiri pa smo izgubili še Hočevarja, za katerega še ne vemo, kako dolgo bo manjkal. Tisti, ki so na voljo, bodo vsekakor dobro oddelali svoje naloge. Že na Madeiri smo preizkušali neke nove stvari, igrali z dvema krožnima napadalcema, igrali s sedmimi proti šestim in tudi z dvema levima kriloma, ki sta se menjavala na položajih. Zagotovo si bomo nekaj izmislili in napadli zmago,” še dodaja trener.

“Ta petek odhajamo na gostovanje v štajersko prestolnico. Pričakujemo napet in izenačen obračun. Priprave na ekipo Maribora so se že začele. Vemo, da smo sposobni domov prinesti nov par točk. Kljub dolgi poti mislim, da se na tekmo splača priti. Bodi naš osmi igralec tudi v Mariboru in nam pomagaj do novih dveh točk,” je pred gostovanjem Krke v Mariboru povedal Dino Rašo.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji