INTERVJU Uroš Knavs o Navijaški skupini Ribn’čan

Uroš Knavs je še eden izmed številnih domačih igralcev, ki sestavljajo ribniški klub. 23-letnik je del kluba že od malih nog, z izjemo sezone 2014/2015, ko je igral za RK Grča Kočevje. A tedanji ribniški trener ga je že sredi sezone poklical nazaj v Ribnico. Skupaj s soigralcem Tilnom Strmljanom je bil član mladinske reprezentance leta 2017, ko so zastopali slovenske barve v Alžiriji.


Uroš je tudi eden izmed redkih igralcev, ki je v Ribnici dobil pogodbo takoj po prehodu iz mladinske ekipe v člansko. V veliko oporo med osnovno in srednjo šolo mu je bila njegova mama, ki je vztrajno in redno skrbela za to, da je Uroš dnevno prihajal na trening v Ribnico iz Loškega Potoka. Danes pa ga lahko na igrišču spremljate na levem krilu. Navijaška skupina Ribn’čan je z njim naredila intervju, ki ga objavljamo v celoti. 

Član RD Riko Ribnica si tako rekoč že od malih nog. Kaj te je najbolj pritegnilo k igranju rokometa?

Nad rokometom me je navdušil nekdanji igralec in trener Peter Karpov. V šoli sem se najprej vključil v rokometni krožek, ko je Karpov videl moj talent, me je odpeljal v ribniški rokometni klub.

Kakšne so tvoje želje in cilji za nadaljnje tekme?

Želim igrati čim lepši rokomet, z ekipo doseči čim večje število točk in tako pokazati naš pravi obraz.

V čem je ekipa RD Riko Ribnica drugačna od ostalih ekip?

Smo zelo homogena ekipa, ki je zelo povezana, ima močan ekipni duh ter veliko borbenosti.

Kje vidiš RD Riko Ribnica in ribniški rokomet v prihodnje?

Zaradi dobrega dela z mladino se za prihodnost ni potrebno bati. Ribnica bo stabilni prvoligaš, ki se bo redno uvrščala v končnico ter bojevala za najvišja mesta.

V čem se Navijaška skupina Ribn’čan razlikuje od drugih navijaških skupin?

Všeč mi je fair play (pošteno) navijanje. Druge navijaške skupine imajo pogosto izgrede in žaljivke, ki ne sodijo na tribuno, pljuvajo tudi po igralcih.

Kaj želiš od navijačev na tribunah?

Želim, da nas še naprej spodbujajo, tako doma kot v gosteh.

Nam lahko poveš, če te pri dosedanjem navijanju kaj moti in kakšen nasvet bi dal za boljše navijanje?

Trenutno me ne moti nič. Upam, da bodo navijači pridobili še kakega novega člana. Le tako naprej!

Za konec bi te prosili, še za kake spodbudne besede za navijače.

Pozna se, da so organizirana skupina navijačev, ki nas spodbuja tako na domačih tekmah kot v gosteh. Zaradi njih igramo lepše in boljše, še posebej takrat ko nam ne gre.

Komentarji