V 12. krogu dvoboj 5. in 6 uvrščene ekipe

Prva polovica rednega dela prvenstva je zaključena. Drugo polovico rednega dela pa sta sta v sredo s tekmo v Celju otvorila RK Celje Pivovarna Laško in RD Butan plin Izola. Celjani so ob odsotnosti nekaterih nosilcev igre vseeno uspeli vknjižiti visoko zmago. Ta konec tedna nas čaka nekaj izjemno zanimivih dvobojev, med drugimi tudi dvoboj petouvrščene Dobove in šestouvrščenega Kopra.


Loka na gostovanje v Rdečo dvorano

Rokometaši Urbanescape Loke bodo po enotedenskem premoru igranja v državnem prvenstvu nocoj gostovali v Velenju. Velenjčani, ki so se v zadnjem vikendu uspeli uvrstiti v skupinski del pokala EHF, v zadnjem obdobju kažejo odlično formo in bodo zagotovo velik zalogaj za škofjeloške rokometaše.

Zdesetkani Mariborčani gostijo Krko

Rokometaši Maribora, ki letos krojijo zadnji del lestvice bodo v 12. krogu gostili novomeško Krko. Menjava trenerja pri Štajercih očitno ni prinesla nove pomladi, saj si Maribor s Slovenj Gradcem deli predzadnje mesto. Ob zmagi Mariborčanov bi se lahko stanje na lestvici povsem spremenilo. Krka bo v Maribor prišla po zmago, zato se nam obeta zanimiva tekma.

Slovenj Gradec na novo preizkušnjo v Ribnico

Jutri v Ribnico prihaja ekipa RK Slovenj Gradca, ki zaenkrat po polovici sezone zaseda predzadnje mesto, vendar zgolj z dvema točkama zaostanka za šestim mestom ter končnico za prvaka, kar priča o veliki izenačenosti med ekipami spodnjega dela lestvice. Prvo tekmo v Slovenj Gradcu so Ribničani dobili šele v zadnjih minutah, jutri pa bodo pred domačimi navijači skušali popraviti vtis.

Trimo gostuje na prenovljenem Hardeku

Trebanjci bodo v drugi polovici rednega dela lige NLB odpotovali na gostovanje v Ormož. Tekma na prenovljenem Hardeku bo na sporedu jutri ob 19:00. Trimo se zaveda, da jih v Prlekiji čaka težka naloga, a igralci Ivana Vajdla ostajajo motivirani.

Dvoboj 5. in 6 ekipe

Koprčani, ki so v prejšnjem krogu dobili obalni derbi, bodo na tekmi 12. kroga znova igrali na domačih tleh. Tokrat bodo v Koper prišli rokometaši Dobove, ki so prvi del prvenstva odigrali z odliko. Odlično formo bodo Dobovčani morali potrditi tudi v Kopru, kjer jih bo čakal izjemno motiviran nasprotnik.

12. krog 1. LIGE NLB

že odigrano
RK CELJE PIV. LAŠKO – RD BUTAN PLIN IZOLA 39:19 (19:9)
več o tekmi TUKAJ

petek, 29. novembra
19.15 RK GORENJE VELENJE – RD URBANSCAPE LOKA
20.00 RK MARIBOR BRANIK – MRK KRKA

sobota, 30. novembra
19.00 RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 2011
19.00 RK JERUZALEM ORMOŽ – RK TRIMO TREBNJE
19.00 RD KOPER – MRD DOBOVA

LESTVICA

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji