Mariborčani s falango poškodovanih

Liga NLB se vrača v dvorano Tabor. Po enotedenskem premoru zaradi evropskih obveznosti bodo Mariborčani danes v 12. krogu državnega prvenstva gostili novomeško Krko.


Krka je bila tudi prvi nasprotnik Maribora v sezoni 2019/2020, Novomeščani pa so takrat tekmo dobili s 27:25. Ekipa Romana Zarabca je po 11 tekmah na sedmem mestu Lige NLB,  Novomeščani so v prvi polovici rednega dela sezone osvojili osem točk (štiri zmage in štirje porazi).

Trener Maribora Davor Rokavec se je po vrnitvi z Madeire hitro lotil analiziranja novega nasprotnika, fantje pa so svoje misli takoj preusmerili na domače državno prvenstvo, kjer bo do konca koledarskega leta potrebno osvojiti čim več točk.

Seznam poškodovanih pri Mariboru se je po vrnitvi z Madeire še podaljšal. Ob kapetanu Tadeju Soku, Daniju Zuganu, Matiji Goliku in Nikoli Špeliću bo najverjetneje manjkal še Jan Hočevar, ki se je poškodoval na Portugalskem. Rokavec bo imel tako veliko težav pri sestavi ekipe.

Krke se bomo lotili tako kot vsakega nasprotnika. Metodično smo se pripravili, opravili video analizo in skovali načrt. Velik poudarek dajemo novemu načinu igranja obrambe, kar nam bo proti Krki prišlo zelo prav, saj nam ta obramba omogoča ogromno prestreženih žog,” o pripravi na tekmo dodaja Izidor Budja.

Maribor in Krka se bosta pomerila danes ob 20. uri v dvorani Tabor.

12. krog 1. LIGE NLB

že odigrano
RK CELJE PIV. LAŠKO – RD BUTAN PLIN IZOLA 39:19 (19:9)
več o tekmi TUKAJ

petek, 29. novembra
19.15 RK GORENJE VELENJE – RD URBANSCAPE LOKA
20.00 RK MARIBOR BRANIK – MRK KRKA

sobota, 30. novembra
19.00 RD RIKO RIBNICA – RK SLOVENJ GRADEC 2011
19.00 RK JERUZALEM ORMOŽ – RK TRIMO TREBNJE
19.00 RD KOPER – MRD DOBOVA

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIR in FOTO: RK MARIBOR BRANIK 

Komentarji