Med Slovenijo in svetovno prvenstvo postavljena Švica

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu pomerila s Švico. Tekmovanje bodo januarja prihodnje leto gostile Norveška, Danska in Hrvaška.


Žreb v Kölnu je slovenski vrsti dodelil Švicarje, ki so letošnje evropsko prvenstvo sklenili po prvem delu tekmovanja. Nase so opozorili v drugem krogu, ko so edino točko v Nemčiji dosegli z neodločenim izidom proti finalistom Francozom (26:26).

Prva kvalifikacijska tekma bo 8. ali 9. maja na sporedu v Sloveniji, povratna pa 11. ali 12. maja v gosteh. Na svetovno prvenstvo se bo uvrstila reprezentanca, ki bo v seštevku obeh tekem imela boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki.

“Žreb nam ni bil povsem naklonjen, ni pa bil niti najtežji. V dvoboju s Švico smo nedvomno favoriti, kaj drugega kot uvrstitev na svetovno prvenstvo ne pride v poštev. Naša reprezentanca napreduje, raste in počasi moramo biti tudi mi samozavestni,” je po plesu kroglic misli strnil selektor Uroš Zorman.

S Švicarji se je slovenska izbrana vrsta nazadnje pomerila pred dobrimi štirimi leti. V 3. krogu skupinskega dela evropskega prvenstva je bila v Göteborgu na Švedskem boljša z 29:25. 

Svetovno prvenstvo bo na sporedu med 14. januarjem in 2. februarjem prihodnje leto. Na njem bo nastopilo 32 ekip.

Komentarji