Meshkov Brest še naprej brez točk v Ligi prvakov

Brez zmage v EHF Ligi prvakov še naprej ostaja HC Meshkov Brest, ki je v 6. krogu gostil Elverum.


Najzaslužnejša za zmago sta bila ponovno vratar Emil Kheri Imsgard, ki je zbral 12 obramb in Tobias Grondahl, ki je dosegel 9 golov. Z zmago se je Elverum na lestvici z osmimi točkami izenačil s Szegedom in Allborgom.

Meshkov je na tekmi zadnjič vodil pri rezultatu 6:5. Nato je Elverum prevzel pobudo z delnim izidom 9:5, za rezultat polčasa 11:14. Meshkov se je v 51. minuti približal na 24:25, a je Elverum dosegel štiri zaporedne gole in tekma je bila odločena. Za poražence je Jaka Malus dosegel 4 gole, Staš Skube pa je dvema doseženima goloma dodal neverjetnih 11 podaj.

V skupini B sta se srečala FC Porto in Barcelona. Gostitelji so bili blizu presenečenju, a je Barça izkoristila svoje izkušnje in domov odhaja s točko. Portugalci so prvi polčas odprli s 3:0, drugega pa z delnim izidom 4:0. A Barcelona je odgovorila z izidom 6:1 in tekma je bila zopet izenačena. To je bil prvi remi Barcelona po novembru 2017.

Barcelona tako sedaj za točko zaostaja za Kielcami, Porto pa je 5., s prav toliko točkami. Za Špance je izjemni Aleix Gomez dosegel 11 golov, za Porto pa jih je Ivan Slišković dosegel 7. Blaž Janc je za Barço dosegel 3 gole, Domen Makuc pa enega.

Flensburg je proti ekipi HC Motor dosegel svojo prvo letošnjo zmago. Po izenačenem začetku je Flensburgu uspel delni izid 6:1 za 10:7 v 18. minuti srečanja. V prvem polčasu sta bila izjemna oba golmana, Flensburgov Kevin Moller je ustavil 9 strelov, Motorjev Gennadiy Komok pa 10. 

Motor je po 4. porazu na petih tekmah zdrsnil na 7. mesto in ima le točko pred Flensburgom. Za poražence je Hampus Wanne dosegel 8 golov, pri Motorju pa je bil najboljši Viachaslau Bokhan s 7.

Za presenečenje kroga pa je poskrbela Bukarešta, ki je bila pred svojimi gledalci boljša od Veszprema. Dinamo je v 26. minuti srečanja povedel s 13:9. Veszprem je uspel še pred koncem prvega polčasa izenačiti po zaslugi dveh golov razpoloženega Gašperja Marguča.

Po 4 zaporednih golih, je Veszprem šest minut pred koncem izenačil na 27. Po zaslugi izjemnega Petarja Nenadića, ki je tekmo končal pri 9 golih, je Dinamo uspel priti do odmevne zmage, saj je Veszprem do konca tekme zadel le dvakrat.

Gašper Marguč je bil drugi strelec Veszprema s 6 goli, Blaž blagotinšek je dodal 2. Veszprem je tako na 3. mestu z dvema točkama zaostanka za prvim mestom.

Foto: EHF

Komentarji