MRK Ljubljana z dobrim odporom v Celju

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so na domačem terenu ugnali MRK Ljubljano (31-25), ki pa je predvsem v prvem polčasu nudila dober odpor. 


Rokometaši MRK Ljubljane so na začetku srečanja nudili zelo dober odpor favoriziranim Celjanom. Domačinom so tako do 15. minute dihali ovratnik, saj večinoma niso zaostajali za več kot dva zadetka. V 16. minuti je Arsenija Dragašević sicer zadel za za +3 (9-6), a so se Ljubljančani hitro vrnili v igro. Z zadetki Žarka Makivića, Marka Batagelja in Jana Križaja so izid hitro poravnali na 10-10. Preostanek polčasa se je odvijal povsem izenačeno in moštvi sta na prvi odmor odšli z izidom 15-15.

Celjani so bliskovito otvorili drugi polčas. Z delnim izidom 5-0 so ob začetku drugega polčasa povedli z 20-15 in MRK Ljubljana se je v dvorani Zlatorog znašla v neugodnem rezultatskem zaostanku. Čeprav se gostje nikakor niso predali in od so nepopustljivo držali razliko -5, pa jih Celjani bližje niso spustili. Končni izid tekme je v 60. minuti postavil Ante Ivaković, ki je zadel za 31-25.

Najboljši posameznik Celjanov je bil Aleks Vlah z 8 goli. MRK Ljubljana je imela tri strelce, ki so dosegli 4 zadetke, to je uspelo. Blažu Pintarju, Urhu Borisu Novaku in Žarku Makiviću. Celje se je tako začasno zavihtelo na prvo mesto lestvice, MRK Ljubljana pa je vpisala še 5. letošnji poraz.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji