Mijatovićevi uspel debi na klopi Slovenije

Slovenska ženska reprezentanca je včeraj odigrala še povratni obračun z Norveško v EHF EURO pokalu. Slovenke so ob bučni podpori s tribun v domačih Stožicah pokazale boljšo predstavo kot na Norveškem, a vseeno priznale premoč Skandinavkam.


Tekmo je s klopi zaradi družinskih zadev selektorja Adžića vodila pomočnica Branka Mijatović, ki je dobro odvodila obračun proti evropskim prvakinjam. Lahko rečemo, da je Mijatovićevi uspel selektorski debi na klopi Slovenije ob odsotnosti Dragana Adžića.

Branka Mijatović, pomočnica selektorja:
“Želimo igrati agresivno v obrambi, kar pomeni, da ne prejemamo golov preko sredine obrambe. Dokler imamo sapo, hladno glavo in razmišljamo o tem, do takrat to še deluje, potem pa nekako pozabimo na dogovorjene naloge. Ti dve oktobrski tekmi smo želeli igrati proti kakovostnim tekmicam in videti, kje se nahajamo. Nekatere stvari so bile v naši igri v redu, na drugi tudi v daljšem časovnem obdobju kot v Skandinaviji. Do decembrskega svetovnega prvenstva in domačega evropskega prvenstva prihodnje leto, ki je tudi naš glavni cilj, nas loči še kar nekaj časa. Upam le, da igralke dogovorjenih principov do naslednjega zbora ne bodo pozabile, da bomo tedaj nadaljevali z nadgrajevanjem in ne, da se bomo vračali na začetek.”

Barbara Lazović. kapetanka slovenske reprezentance:
“Lahko smo zadovoljni s prikazanim, četudi nismo bile boljše. Zmaga v tem trenutku ni primarnega pomena, saj naši glavni cilji prihajajo na največjih tekmovanjih, ki nas čakajo. V tem tednu nas je spremljalo kar nekaj težav. Na drugi tekmi smo prikazale boljšo obrambo in naredile manj tehničnih napak. Še naprej moramo graditi našo igro v tej smeri in gledati pozitivno.”

EHF EURO CUP
3. krog, nedelja, 10. oktobra:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 21:26 (11:12)
Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2).

Norveška: Pedersen, Granlund, Larsen 2, Enkerud, Hoeve 4, Högdahl 1, Bakkerud 1, Herrem 11 (5), Tomac, Aardahl 2, Naes Andersen 1, Nestaker 1, Johansen 1, Obaidli 2.

1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA
 
2. krog:*
ČRNA GORA : SLOVENIJA
 
5. krog:*
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA
 
6. krog:*
SLOVENIJA : ČRNA GORA
 
*termin še ni znan.
 
Že odigrano, 4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.
Komentarji