Marko Bezjak je najboljši na svetu!

Minuli vikend je bilo na sporedu tudi zadnje dejanje svetovnega klubskega prvenstva v rokometu. V finalu tekmovanja sta se pomerila zmagovalec EHF Lige prvakov in zmagovalec EHF Evropske lige Barcelona in nemški SC Magdeburg. Spremljali smo torej dvoboj slovenskih legionarjev, na eni strani Marka Bezjaka in na drugi Janca ter Makuca pri Barci.


V sobotnem finalu smo spremljali pravi evropski derbi dveh velikanov. Pred finalom se je vlogo favorita pripisalo Barci, a na tekmi je bilo daleč od tega. Nemci so že v prvem polčasu nadigrali Špance in v zadnjem delu prvega polčasa na odmor odšli s prednosjo treh zadetkov. Enako se je zgodilo v zadnjih desetih minutah srečanja, ko je Magdeburg vodil že s plus osem in hitro razrešil vprašanje o zmagovalcu. Barca je tako ostala brez željene lovorike, Marko Bezjak pa se z Magdeburgom veseli naslova svetovnih klubskih prvakov.

Bezjak je v finalu za Magdeburg prispeval dva zadetka, Makuc za Barco tri in Janc enega.

IHF SUPER GLOBE, FINALE

FC BARCELONA : SC MAGDEBURG 28:33

Barça: Pérez de Vargas; Aleix Gómez (7,3p), Mem (10), Fábregas (4), Makuc (3), Lángaro (2), Ariño (1); Thiagus Petrus, Frade, Ali Zen, Janc (1), Ángel Fernández, Richardson, N’ Guessan.

SC Magdeburg: Green; Pettersson (2), Magnusson (7,1p), Chrapkowski, O’ Sullivan (1), Gullerud (1), Mertens (4); Weber (5), Saugstrup (4), Hornke (1), Damgaard (4), Bezjak (2), Smits (1), Preuss (1).

 

FOTO: IHF

Komentarji