Miklavčič: “Iz danih priložnosti bi lahko iztržili več”

Varovanci Zorana Jovičića so v nedeljo odigrali zadnjo tekmo turnirja v Avstriji. Po sobotnem nesrečnem porazu so se velenjske ose pomerile z ekipo HSG Graz, za končno 3. mesto na turnirju.


V velenjski ekipi sta bila zaradi poškodbe še vedno odsotna Žan Šol in Grega Okleščen. Slednji je zaradi zvina gležnja zaključil turnir že v 4. minuti prve tekme turnirja proti ekipi HC Bruck.

Ose so tekmo dobro odprle in v 4. minuti povedle s 4:2. Kmalu zatem so sledile nezbrane minute, kar so domačini izkoristili in naredili delni izid 4:0. Do 15. minute je bil izid večkrat poravnan, potem pa se je začel rezultat nagibati na stran ekipe iz Graza. Takrat so tudi prišli do svojega najvišjega vodstva na srečanju s +4 zadetki. Velenjčani so se do konca prvega polčasa zbrali in znižali vodstvo avstrijske ekipe na 16:15.

V drugem polčasu je bila igra do 37. minute izenačena, kmalu za tem pa sta Emir Taletovič in Andris Celminšposkrbela za vodstvo os z 19:17. Domačini so v 50. minuti še uspeli izid izenačiti, vendar so se črno-rumeni, kljub precejšnji utrujenosti, uspeli zbrati in pripeljati tekmo mirno do konca. V 60. minuti je za najvišje vodstvo s +4 v drugem polčasu poskrbel Timotej Grmšek. Končni izid na semaforju pa je po zadnjem napadu Avstrijcev kazal 31:28 za velenjske ose.

Najboljši strelec Gorenja je bil Aleks Kavčič s sedmimi zadetki, po pet sta jih dodala Vlado Matanović in Miha Kavčič.

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja: »Rezultat, ki smo ga dosegli na turnirju ni bil slab, vendar pa bi lahko iz danih priložnostih iztržili še kaj več. Ampak nimamo kaj, še vedno smo v pripravljalnem obdobju in še vedno smo v procesu uigravanja. Imamo tudi nekaj manjših poškodb, tako da nismo kompletni. Menim pa, da je še vedno bolje, da se nam te stvari dogajajo v pripravljalnem obdobju, kot pa da bi vrh dosegli že sedaj in bi potem, ko bi šlo zares, popustili. Res pa je, da bomo morali še veliko delati, ampak to smo tudi pričakovali.«

Tekma za 3. mesto, pripravljalni turnir v Avstriji (Graz), nedelja, 18. avgusta:

GORENJE VELENJE : HSG GRAZ 31:28 (15:16)

Gorenje Velenje: Taletovič (9 obramb), Panjtar (7 obramb), Kavčič A. 7, Matanović 5 (1), Kavčič M. 5, Celminš 4, Mazej 3 (1), Miklavčič 2, Grmšek 2, Levc 1, Verdinek 1, Bojanić 1, Haseljić, Okleščen, Šol

 

FOTO in VIR: RK Gorenje Velenje / Jurij Vodušek

Komentarji