Predstavitev ekipe: RD Riko Ribnica

Nadaljujemo z predstavitvijo ekip. Tokrat vam bomo predstavili RD Riko Ribnica. Ribničani so zadnjih nekaj sezon zasidran pri samem vrhu lestvice, a jim za glavni korak skok na sam vrh verjetno manjka še nekaj izkušenj.


Končno 3. mesto v lanski sezoni je rokometašem Ribnice, tudi v letošnji sezoni zagotovilo nastope v Evropi. Tam se bodo v 1. krogu pokala EHF pomeril z Estonsko ekipo Pölva Serviti.

PRIČAKOVANJA SO NA REALNIH TLEH

Glavna cilja Ribničanov v letošnji sezoni sta uvrstitev končnico državnega prvenstva ter napredovanje v EHF tekmovanju vsaj do drugega kroga, kar nam je v intervjuju pred pričetkom sezone zaupal trener Damjan Škaper: “Pričakujemo, da se uvrstimo v končnico za prvaka z čim boljšim izhodiščem za končnico. Po dveletnem premoru je prisotna velika želja tudi napredovanje v EHF tekmovanju v drugi krog.”

Svoj pogled o pričakovanjih pred novo sezono je podal tudi vratar Mark Klarič: “Pričakovanja pred novo sezono so precej na realnih tleh, in sicer je to uvrstitev v končnico za prvaka, s čim boljšim izhodiščem za nadaljevanje. Ko enkrat dosežemo ta cilj, pa bomo razmišljali naprej.”

VZDUŠJE V EKIPI JE VEČ KOT ODLIČNO

“Priprave potekajo zelo dobro, razen manjših poškodb gredo priprave po planu. Vzdušje je enkratno, saj ekipa bolj ali manj ista in se že vsi dobro poznajo,”  je za konec še dodal Škaper. Med trenutno poškodovanim igralci je tudi Rok Setnikar eden izmed nosilcev igre pri Ribnici.

“Priprave v tem trenutku potekajo nemoteno in po planu. Na prvih pripravljalnih tekmah smo dobili prve odgovore kaj moramo do začetka sezone še popraviti. Vzdušje v ekipi je več kot odlično. Dejstvo je, da se ekipa skoraj ni spremenila, tako da se vsi zelo dobro poznamo iz prejšnjih sezon in smo zares dobri prijatelji tako znotraj, kot tudi zunaj slačilnice,” je stanje v ekipi komentiral Klarič. Kot kaže je kemija pri Ribničanih prava in zato jih lahko tudi letos pričakujemo pri vrhu lestvice.

EKIPA V SEZONI 2019/2020:

IME IN PRIIMEK POZICIJA LETNICA ROJSTVA DRŽAVLJANSTVO
Nebojša Bojić Vratar 1996 BIH
Mark Klarič Vratar 1990 SLO
Andraž Ilc Vratar 1999 SLO
Jan Pucelj Levo krilo 1990 SLO
Uroš Knavs Levo krilo 1996 SLO
Gašper Horvat Levi zunanji 1998 SLO
Blaž Nosan Levi zunanji 1993 SLO
Mitja Nosan Levi zunanji 1990 SLO
Miha Tomšič Srednji zunanji 1990 SLO
Domen Pahulje Srednji zunanji 1995 SLO
Tilen Strmljan Srednji zunanji 1996 SLO
Risto Vujačić Desni zunanji 1993 ČRG
Stefan Ranisavljević Desni zunanji 1996 SRB
Rok Setnikar Desno krilo 1991 SLO
Žan Žagar Desno krilo 1998 SLO
David Kovačič Krožni napadalec 1995 SLO
Brin Cimerman Krožni napadalec 2000 SLO
Aljaž Lešek Krožni napadalec 1997 SLO

 ODHODI:

Grega Košmrlj: (konec športne poti),
Jaka Glavan: MRK Ljubljana (posoja)
Uroš Milićević:  (posoja za 1 sezono nazaj v MRK Ljubljana)

PRIHODI:

Andraž Ilc: (prihod iz mladinske šole)
Uroš Milićević: MRK Ljubljana

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji