Miklavčič: “Vedno bolj se mi dozdeva, da je vodstvo kluba Famaguste vedelo kaj se pripravlja”

Rokometaši RK Gorenje Velenje so si po zmagi nad ciprsko Famagusto zagotovili napredovanje med najboljših osem ekip Evropskega pokala. Velenjčani bodo nasprotnika v četrtini finala dobili jutri, 21. februarja ko bo na sedežu Evropske rokometne zveze opravljen žreb parov.  


Sobotno zmago nad Famagusto je zasenčil incident, ki so ga v deveti minuti tekme pripravili gostujoči navijači. Zaradi vdora zamaskiranih Ciprčanov v Rdečo dvorano in izpusta prahu iz gasilnih aparatov, je posredoval tudi slovaški delegat in tekmo prekinil. Po skoraj pol urnemu premoru sta ekipi zopet stopili na igrišče in nadaljevali s tekmo.

David Miklavčič, direktor RK Gorenje Velenje: “V soboto smo bili priča incidentu ciprskih navijačev. Vedno bolj se mi dozdeva, da je vodstvo kluba Famaguste vedelo kaj se pripravlja. Vodstvo njihovega kluba je trdilo, da bo na tekmo prišlo nekaj navijačev, in sicer naj bi šlo za študente iz Londona, Nemčije in Grčije, na koncu pa se je pred dvorano zbralo med 120 in 150 organiziranih in zamaskiranih navijačev. Stvar je eskalirala, ko so ugotovili, da jih v dvorano ne bomo spustili. Brez dodatnega spremstva, nam predpisi ne dopuščajo, da bi organizirane navijače spustili v dvorano. Na koncu so navijači vdrli v dvorano, sproščali so gasilne aparate, tekma pa je bila prekinjena, saj se je morala dvorana prezračiti in očistiti. Ciprski navijači incidenta niso naredili prvič, podobno je bilo na domači tekmi proti luksemburški ekipi, za kar so bili tudi kaznovani. Sedaj čakamo tudi na ukrepe s strani Evropske rokometne zveze, mi pa smo zelo razočarani nad odnosom celotne ekipe s Cipra vključno z njihovim direktorjem in predsednikom. Še enkrat bi se rad zahvalil naši varnostni službi in policajem, ki so na celotno situacijo dobro odreagirali.”

Velenjčani so se po zmagi s skupnim rezultatom 58:47 veselili napredovanja v Evropskem pokalu. Varovanci Zorana Jovičića bodo nasprotnika v četrtini finala dobili jutri, 21. februarja, ko bo na sedežu Evropske rokometne zveze opravljen žreb parov.

OSMERICA NAJBOLJŠIH 
Med osem najboljših ekip so se poleg črno-rumenih uvrstili še hrvaški MRK Sesvete, RK Vojvodina iz Novega Sada, švedski Alingsas, Češka predstavnika, HC Dukla Praha in HCB Karvina, ter Norvežani, Naerbo (aktualni prvaki, ki so izločili Slovenj Gradec) in Runar Sandefjord (izločili Ribnico). 

Komentarji