Slovenke kmalu proti Slovakinjam

Ženska rokometna reprezentanca Slovenije se bo 27. februarja zbrala na prvi reprezentančni akciji po zaključku lanskega evropskega prvenstva na domačih tleh. V terminu EHF tedna bo slovenska izbrana vrsta opravila priprave in na Slovaškem odigrala dve pripravljalni tekmi proti gostiteljicam.


Dober teden pred prvim zborom ženske članske reprezentance v 2023 je selektor Dragan Adžić razkril seznam vpoklicanih rokometašic za prihajajočo reprezentančno akcijo. Na spisek je uvrstil vratarke Amro PandžićMajo Vojnovič in Tajdo Tripkovič, krilne rokometašice Emo Marijo MarkovićMajo SvetikEmo AbinoTijo Gomilar Zickero in Aljo Varagić, krožne napadalke Natašo LjepojoValentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Barbaro LazovićNino ZuličIvono BarukčićNino ŽabjekTjašo StankoAno Abino in Erin Novak. Med rezerve, ki bodo v polni pripravljenosti čakale na morebiten klic selektorja, je črnogorski strateg uvrstil Manco JuričManco KogovšekBlažko HauptmanŠpelo Bajc in Živo Čopi.

Reprezentanca se bo v ponedeljek 27. februarja zbrala v Stožicah, kjer bo trenirala do četrtka. Nato slovensko izbrano vrsto čaka pot na Slovaško, natančneje v kraj Šal’a, ki bo prizorišče dveh pripravljalnih obračunov med Slovenijo in Slovaško. Prva tekma bo na sporedu v petek, 3. marca ob 18.00, druga pa dan kasneje ob 16.00.

Pred medijske mikrofone in kamere bo glavni strateg slovenskih rokometašic Adžić stopil na sredini novinarski konferenci.

Rokometašica klub
Ana Abina ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina RK Krim Mercator
Tija Gomilar Zickero Sport-Union Neckarsulm e.V. (NEM)
Ivona Barukčić ŽRK Krka Novo mesto
Valentina Tina Klemenčič RK Krim Mercator
Barbara Lazović RK Krim Mercator
Nataša Ljepoja RK Krim Mercator
Ema Marija Marković RK Krim Mercator
Erin Novak ŽRK Z’dežele Celje
Amra Pandžić CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko RK Krim Mercator
Maja Svetik RK Krim Mercator
Alja Varagić RK Krim Mercator
Maja Vojnovič Saint-Amand Handball (FRA)
Tajda Tripkovič ŽRK Z’dežele
Urša Zelnik ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
Nina Žabjek RK Krim Mercator
Komentarji