Minimalni zmagi za Kranjčanke in Pirančanke

Znova smo izjemno napete tekme spremljali v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. V Kopru so gostovale Kranjčanke, ter po tekmi preobratov z minimalno razliko slavile Gorenjke. Na Vrhniki so gostovale Pirančanke in po izjemno napeti in izenačeni tekmi z golom nekaj sekund pred koncem slavile z 29:30. Tekma med Olimpijo in Ljubljano bo na sporedu v sredo.


ŽURD KOPER : RK SAVA KRANJ  21:22 (9:9)
Škerjanc 7, Marič 5; Ožegovič 6, Sredić in Kuralt po 3

Rokometašice Kopra so pred domačimi navijači gostile zasedbo RK Sava Kranj. Med ekipama je bila pred začetkom tekme na lestvici le točka razlike, tako da, smo lahko pričakovali izenačen obračun. In prav takšnega smo dobili. Vse do 10. minute smo spremljali igro gol za gol, nato pa je sledil nalet Gorenjk, ki so v dveh minutah povedle s 3:6. Po nekaj minutah brez gola pa so svoj povratek začele domačinke. V 28. minuti so po zadetku Neje Škerjanc spreobrnile rezultat in po delnem izidu 6:1, povedle z 9:7. Gostje so do konca polčasa rezultat ponovno izenačile in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 9:9. Po boljšem vstopu v drugi polčas Kranjčank, ki si povedle z 9:11. A pobudo so kmalu znova prevzele gostiteljice in si v 41. minuti priigrale prednost treh zadetkov (16:13). V skladu s celotnim srečanjem so pobudo tokrat prevzel rokometašice Kranja in po delnem izidu 1:7 povedli s 17:20. Gorenjkam je prednost uspelo zadržati do konca. Na koncu so se veselile minimalne zmage z 21:22.

ŠDRŠ VRHNIKA : RK PIRAN  29:30 (14:15)
Cankar 9, Nusdorfer 8; Kokotec 10, Borišek in Kolobarič po 7

Na Vrhniki je gostovala drugo uvrščena ekipa Pirana. Izenačena tekma že od samega začetka. Kot prve so si nekoliko višjo prednost uspele priigrati domačinke, ko so po polovice prvega polčasa povedle s tremi goli prednosti (8:5). A Pirančanke so rezultat ekspresno izenačile na 8:8. V nadaljevanju smo bili znova priča izenačeni tekmi, ki je večinoma potekala v igri gol za gol. Gostje so nekajkrat sicer povedle z dvema zadetkoma prednosti, več od tega pa jim ni uspelo. Ekipi sta na odmor odšli ob minimalni razliki (14:15). Izenačen boj z veliko menjavanja v vodstvu se je nadaljeval tudi v drugem polčasu. Nobena izmed ekip si ni uspela priigrati več kot gol prednosti. Več športne sreče pa so imele v zaključku Primorke, ki so preko Sare Borišek nekaj sekund pred koncem povedle 29:30 ter s tem osvojile novi dve točki.

Mestni derbi med RK Olimpija in RK Ljubljana bo na sporedu v sredo, 21.12., rokometašice Logatca pa so bile v tem krogu proste.

FOTO: RK Piran

Komentarji