Mitja Nosan: “Glede na potek rezultata bi rekel, da smo mi dobili točko in ne Ormožani.”

V Ribnici pa so lahko spremljali pravo rokometno dramo. Ormožani, katere so nekateri že odpisali, so popolnoma presenetili in uspeli favorizirani Ribnici odščipniti točko. Tekma, ki je bila prava paša za oči, je prinesla Ormožanom nov zagon (več pa tukaj).


Vsekakor pa razočaranja niso mogli skriti domači rokometaši in navijači. Od začetka polna dvorana v Ribnici, se je ob koncu tekme spraznila v sekundi. Nad samo igro pa je bil razočaran tudi kapetan domače ekipe, Mitja Nosan: “Glede na potek rezultata bi rekel, da smo mi dobili točko in ne Ormožani. Enostavno nismo našli recepta v napadu, v obrambi smo igrali preveč medlo in nismo bili dovolj agresivni. Preveč je bilo tudi napak v napadu, veliko izgubljenih žog, slabo vračanje v obrambo, vse to je privedlo do takšnega rezultata. Vendar glave gor. Imamo 10 dni do naslednje tekme s Krko, torej dovolj časa, da se ponovno sestavimo in prikažemo veliko boljšo predstavo.”

Pozitiven pa je bil Ormožan David Bogadi: “Težka tekma, kar smo tudi pričakovali. Pred srečanjem smo se dogovorili, da se bomo poskušali čim bolj upirati Ribnici, kar mislim, da nam je dobro uspevalo. Danes smo po dolgem času spet delovali borbeno, kot ekipa in že se je pokazalo, da smo naredili korak ali dva naprej v igri. Upam, da se sedaj ne bomo tu ustavili in da nas končno čaka malo lepše obdobje.”

RD Riko Ribnica : RK Jeruzalem Ormož 26 : 26 (13 : 11)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 6, Horvat, Vujačić 6(1), Žagar 2, Knavs 1, Pahulje, Lešek, Nosan B. 2, Klarič, Kovačič 3, Pucelj 4, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 1, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(3)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek, Bogadi 1, Šoštarič, Čudič 5(2), Žuran 4, Horvat, Škrinjar, Šulek, Kocbek 2(1), Balent, Sovič, Kosi 2, Ozmec 6, Mesarić 1, Vujović 5, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 3(5)

Ribničane v naslednjem krogu ponovno čaka domača tekma, tokrat pride ekipa Krke. Ormožani, ki si zmagovalni niz želijo nadaljevati, pa odhajajo na gostovanje v Velenje.

Pripravila: M.Fišter

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji