Robert Beguš: “V Kopru je, ob fantastičnih domačih navijačih in najboljšem obisku v ligi, vedno užitek igrati.”

Danes bomo v Kopru spremljali pravi derbi kroga. Med seboj se bosta pomerila domača ekipa RD Kopra in gostje RD Urbanscape Loka. Koprčani so po slabšem začetku sezone, ob menjavi trenerja, začeli nizati zmage. Trenutno se nahajajo na šestem mestu lesvice, v 10 odigranih tekmah imajo 5 zmag, 4 poraze in 1 remi ter za petouvrščeno Loko zaostajajo zgolj za točko. Na drugi strani pa, kot smo že omenili, ima petouvrščena Loka po desetih odigranih tekmah 6 zmag in 4 poraze.


Rokometaši Škofje Loke so sezono nekoliko boljše začeli v gosteh. Sezono so odprli z zmago nad Dolani, sicer so jo nato nadaljevali s proazom v Celju, ampak so se takoj v naslednjem krogu že pobrali in ponovno nadaljevali z zmago v Ivančni Gorici. Presenetljivo pa je bil za njih nekoliko neugoden domač teren. V domači dvorani Poden so do sedaj odigrali štiri tekme, od tega so slavili zgolj na eni, zadnji, proti ekipi trebanjskega Trima. Vendar pa se s situacijo niso kaj dosti obremenjevali, sezono so začeli in verjetno jo bodo tudi nadaljevali zmagovito in z željo pa čim višjih uvrstitvah.

Tokrat pa jim bo nasproti stala prerojena ekipa Kopra. Koprčani so ob menjavi trenerja popolnoma spremenili način igre in so postali nevarnejši. Želja v Kopru je vsekakor velika, saj želijo uresničiti svojo napoved iz začetka sezone. Pred tekmo smo imeli priložnost poklepetati tudi z obema trenerjema. Zanimalo nas je predvsem kako se trenerja pripravljata na nasprotnika, kako ga bodo analizirali, na kaj dasta največji poudarek in kje je po njihovem mnenju nasprotnik najnevarnejši.

Robert Beguš, RD Urbanscape Loka:  “Pričakovanja pred tekmo z RD Koper so visoka, takšna kot pred vsako drugo, vsaka je enako pomembna.Nasprotnika bomo analizirali s pomočjo posnetkov, največ s tekme proti Riku Ribnici, ki igra podobno kot mi .Največ poudarka bomo dali igri v obrambi, ker so Koprčani zelo dobri v fazi napada. Ekipa Kopra je zelo podobna ekipi Urbanscapea, saj je 90 odstotkov igralcev vzgojenih v domačem klubu. V Kopru je, ob fantastičnih domačih navijačih in najboljšem obisku v ligi, vedno užitek igrati.”

Gospod Beguš pa je na koncu še dodal: “Rad bi tudi izzval skeptike, ki trdijo, da je slovenska 1. NLB liga slaba. To, da ni slaba, sta prejšnji vikend dokazala Celje Pivovarna Laško in Gorenje. Tomaž Ocvirk je v taktičnem smislu popolnoma nadigral maga Lina Červarja, ki ga zelo cenim, še posebej v igri 7 proti 6, Gorenje pa je zmagalo že na prvi tekmi v Španiji, kar jim odpira možnost uvrstitve v skupinski del. V evropskih ligah igra preko 100 igralcev, ki so bili vzgojeni v Sloveniji.”

Koprski trener Uroš Rapotec, ki se do sedaj lahko pohvali (od šest odigranih tekem) s petimi zmagami in zgolj enim porazom, pa je pred današnjim obračunom dejal:  “Glede na to, da je Loka naš direktni konkurent, pričakujemo težko tekmo. Cel teden se bomo intenzivno pripravljali na njihove neugodne igralce. Največ poudarka bomo namenili naši igri, ki jo želimo še izboljšati, dvigniti na višji nivo – predvsem igro v obrambi, ki na zadnji tekmi ni bila taka kot sem si želel. Poudarek bomo namenili tudi njihovi igri v napadu. Zavedamo se, da so višinsko manjši igralci, ampak hitrejši in agilnejši. Prepričan sem, če bomo danes k prikazali tako igro, ki smo jo kazali do sedaj, lahko pričakujemo eno lepo tekmo.”

Tekma v Bonifiki bo vsekakor zelo zanimiva, pričakujemo pravi dvoboj ekip, ki se borati za najvišja mesta na lestvici.

RD Koper : RD Urbanscape Loka

petek, 23.11., ob 20.uri

Arena Bonifika

Pripravila: M.Fišter

FOTO: Igor Martinšek/RD Urbanscape Loka

Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji