V Kopru padla tudi Loka

Odigran je bil tudi derbi 11.kroga 1.NLB lige. V koprski Areni Bonifika sta se pomerila domača ekipa Kopra in gostje iz Škofje Loke. Tekma je bila pomembna za obe ekipi, saj je odločala o mestu na lestvici.


Tekmo so Koprčani začeli nekoliko v krču. Obramba ni bila agresivna, kot smo jo navajeni iz prejšnjih tekem, tudi v napadu jim ni steklo. Nekoliko nerazpoložena pa je bila danes tudi koprska zunanja strelska linija. Gostje so nezbranost domače ekipe dobro izkoristili in že v 3.minuti tekme povedli za dva zadetka. Za 0 : 2 je zadel Grega Jamnik. Vendar pa so se Koprčani hitro zbrali in že v 6.minuti, ob zadetku Nina Grzentična, izenačili, 3 : 3. Do konca polčasa smo spremljali dokaj izenačeno igro, najvišja prednost ene ali druge ekipe je bila le dva zadetka. Vendar pa so Koprčani v zadnjih minutah polčasa ponovno nekoliko popustili. Na odmor so odšli z zadetkom zaostanka, 12 : 13.

Drugi polčas so Koprčani začeli popolnoma drugače od prvega. Obramba je bila agresivna, Škofjeločanom niso pustili do lahkih zadetkov. Že v 33.minuti tekme so uspeli ponovno povesti za 2 zadetka. Za 15 : 13 je zadel kapetan Žiga Smolnik. Vendar pa so Škofjeločani v 38.minuti tekme, ob zadetku Grege Jamnika, Kopčane ponovno ujeli na izenačenje, 15 : 15. Vse do 51.minute tekme se je nadaljevala izenačena igra gol za gol. Nato pa je Koprčanom, po delnem izzidu 6 : 0, v 54.minuti, ob zadetku Grege Krečiča, uspelopovesti za šest zadetkov, 25 : 19. Ponovno pa je bil v odločilnih trenutkih na pravem mestu Mirza Haseljić, ki je na koncu zbral kar 11 obramb. Gostje se niso več znali upreti, prednost šestih zadetkov so domači uspešno držali vse do konca tekme. Končni rezultat je bil 29 : 23.

S šestimi zadetki je bil najboljši strelec domače ekipe Rok Marić, po 4-krat so zadeli Nino Grzentič, Grega Krečič in Nejc Planinc. Pri gostih pa je bil prav tako s 6 zadetki najuspešnejši Alen Šibanc.

Naslednja tekma nas čaka že v sredo, 28.11., ko odhajamo na gostovanje v Celje. Škofjeločani pa bodo v naslednjem krogu gostili ekipo Dola.

RD Koper : RD Urbanscape Loka 29 : 23 (12 : 13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 4, Krečič 4, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 3, Guček, Zugan 1, Marić 6, Planinc 4(4), Stopar, Bratkovič 3

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(5)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 2, Šibanc 6(1), Gartner 3, Dolenc, Jamnik 4(2), Juričan, Bradeško, Mali, Pipp, Jesenko 3(2), Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak, Klemenčič 1, Dobaj, Marinović 3

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(7)

Pripravila: M.Fišter

Komentarji