Preobrat v končnici prinesel zmago Mariborčanom

V mariborski dvorani Marof sta se pomerila domača ekipa Branika in novomeška Krka. Za zdesetkane mariborčane je štela le zmaga, saj so se tako bolj trdno zasidrali na četrtem mestu lestvice. Novomeščani pa prav tako potrebujejo zmago, saj so do sedaj vknjižili že dva zaporedna poraza (najprej proti Kopru, nato pa še proti Celjanom).


V Marofu se je začela izenačena igra, ki je trajala vse do 8.minute tekme, ko se je gostom uspelo odcepiti za 3 zadetke prednosti. Za 2 : 5 je zadel Kristjan Pršina. Vendar pa Mariborčani niso popustili in so novomeščane že v 12.minuti ujeli na izenačenje. Za 5 : 5 je zadel Andraž Velkavrh. Do 26.minute smo ponovno spremljali izenačeno igro gol za gol, nato pa so po delnem izzidu 0 : 4 Novomeščani uspeli povesti za štiri zadetke, 10 : 14. Svojo priigrano prednost so uspešno držali vse do konca prvega polčasa. Na odmor so odšli s prednostjo treh zadetkov, 12 : 15.

V drugem polčasu pa se je tehtnica nekoliko prevesila na stran domače ekipe. V 40.minuti tekme so Mariborčani ob zadetku Ernesta Juliana Jerebie uspeli goste ponovno ujeti, 18 : 18. Novomeški strateg, Mirko Skoko, je bil primoran vzeti minuto odmora in vrniti fante na realna tla. Ponovno se je nadaljevala izenačena igra gol za gol. Nato pa se je v 56.minuti tekme zgodil velik preobrat. Že kar utrujenim Mariborčanom je uspelo povesti za štiri zadetke in obrniti tekmo sebi v prid. Novomeščani so se sicer uspešno upirali vse do konca tekme, a so bili žal prekratki za zadetek. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 28 : 27.

Pri domačih je bil z osmimi zadetki najuspešnejši Andraž Velkavrh, ponovno pa se je odlično izkazal vratar Marin Đurica, ki je zbral 13 obramb. Pri gostih je z devetimi zadetki blestel Jernej Papež, Aleksander Tomić je zbral 11 obramb.

V naslednjem krogu bodo Mariborčani gostili rokometaše Dobove, Novomeščani pa odhajajo na gostovanje v Ribnico.

RK Maribor Branik : MRK Krka 28 : 27 (12 : 15)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 2, Planinšek, Marušič 2, Sok 3, Šol 2, Simonič, Velkavrh 8, Budja, Jerebie 1, Golik 5(1), Buneta 5, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

MRK Krka: Rašo L. 2, Bevec, Didovič 5, Okleščen 2, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 9(1), Kukman 1, Matko, Imperl, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(5)

Pripravila: M.Fišter

Foto: MRK Krka

Komentarji