Drugi polčas usoden za Dolane

V trebanjski osnovnošolski dvorani je bila odigrana še ena tekma 11.kroga 1.NLB lige. Med seboj sta se pomerila domača ekipa Trima in gostje iz Dola pri Hrastniku.


Igro sta odlično začeli obe ekipi. Vse do 12.minute tekme smo spremljali izenačeno igro gol za gol, nato pa se je domačim, po delnem izzidu 3 : 0, v 17.minuti tekme uspelo oddaljiti. Za 9 : 6 je zadel Tobias Cvetko. Vendar pa ta minimalni zaostanek gostvo ni zmedel. Nadaljevali so svojo igro in domače do 25.minute tekme ponovno ujeli. Zadnjih pet minut prvega polčasa smo ponovno lahko spremljali igro gol za gol. Na odmor sta se ekipi odpravili z neodločenim izzidom, 14 : 14.

Če smo v prvem polčasu spremljali izenačeno igro, je bila v drugem le-ta nekoliko bolj na strani domačih rokometašev. Dolani so se uspešno upirali vse do 42.minute tekme, ko so si Trebanjci ponovno uspeli priigrati prednost treh zadetkov, 20 : 17. Le nekaj sekund kasneje pa si je zaradi nešportne poteze rdeči karton prislužil Tobias Cvetko. Vendar pa se domači niso pustili zmesti. Še naprej so narekovali tempo igre. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 30 : 25.

Pri domačih sta bila s sedmimi zadetki najuspešnejša Anže Dobavičnik in Gal Cirar, Urh Brana je zbral deset obramb. Pri gostih pa je bil z devetimi zadetki najboljši strelec Klemen Brilej.

Rokometaši so z 11.krogom zaključili prvi del tekmovalne sezone. V naslednjem krogu bomo lahko spremljali že povratne dvoboje prvenstva. Trebanjci se bodo tokrat lahko v domači dvorani maščevali sosedom iz Ivančne Gorice (spomnimo se začetka sezone, ko so novinci ugnali stare znance prve lige, več tukaj). Dolani pa se bodo odpravili na gostovanje v Škofjo Loko.

RK Trimo Trebnje : RK Dol TKI Hrastnik 30 : 25 (14 : 14)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 3, Jerlah, Seferović 2, Dobovičnik 7, Kotar Matic 5(2), Kotar Miha, Kotar Marko, Udovič 4, Sašek, Redek 1, Brana, Bojanić 1, Grbič, Grandovec, Cirar 7(2), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(5)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Bauerheim 1, Brilej 9, Klepej 5, Ajdari 3, Grušovnik, Pintar, Hribšek, Zore 1, Cigler, Ramič, Ribič 1, Simončič 2, Nunčič, Koprivc 3

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 0(1)

Pripravila: M.Fišter

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji