Mlade Slovenke osvojile nehvaležno četrto mesto

Potem ko so slovenske rokometašice do 19 let zelo uspešno otvorile turnir EHF Championship v Litvi, so na koncu osvojile “le” četrto mesto. Najprej jih je po loteriji sedemmetrovk v polfinalu izločila reprezentanca Ferskih otokov, nato pa je bila v bitki za tretje mesto boljša Litva.


Mlade Slovenke so bile vse do zadnjega v igri za finale. Ko na tekmi proti Ferskim otokom po rednem delu ni bilo zmagovalca (33-33), so sledile sedemmetrovke in tam so bile nasprotnice uspesnejše in izločile naše mladinke (37-36). Slovenijo je tako čakal boj za bron proti gostiteljici Litvi. Litovke so tekmo otvorile veliko bolje in že v 19. minuti vodile za +10 (14-4). V  nadaljevanju so naše sicer znižale na -5, a vodstva Litve nikoli niso zares ogrozile. Litva je tako prišla do zaslužene zmage in medalje (34-25).

“Čestitam Litvankam za zasluženo zmago. Danes smo bili povsem nerazpoznavni, bistveno premehko v obrambi in nenatančni v napadu. Pri dekletih sem danes predvsem pogrešal energijo in borbenost, ki sta nas krasili na prejšnjih tekmah,” je po tekmi razmišljal selektor Sebastjan Oblak. 

Foto: RZS

Komentarji