Mlade Slovenke še naprej zmagujejo na evropskem prvenstvu

Slovenske mladinske reprezentantke so na EHF Championship 2023, ki poteka v Litvi vpisale še tretjo zaporedno zmago. Tokrat so bile boljše od Estonije (29-17).


Tekmo so nekoliko bolje otvorile rokometašice Estonije, ki so uvodoma povedle z 2-5, a so Slovenke kmalu vzpostavile ravnovesje na parketu. Naše so so si že do polčasa priigrale prednost s 14-9, nato pa v drugem polčasu dokončno razblinile vse dvome. Končna zmaga je bila tako čista kot solza (29-17). Najboljša igralka Slovenije je bila z naskokom Azra Zulić, ki je dosegla tudi 10 golov. 

“Današnje tekme sicer nismo odigrali tako, kot znamo, a vseeno na dovolj visokem nivoju za zanesljivo zmago. Veseli me, da sem lahko ponudil priložnost vsem igralkam in hkrati spočil nosilke igre v naši izbrani vrsti. Od tega trenutka dalje so vse misli usmerjene proti reprezentanci Ferskih otokov in prepričan sem, da bo vsako od deklet na parketu dalo svoj maksimum in da se bomo borili do zadnjega atoma moči. Upam, da bo to dovolj za finale na katerega bi bili vsi, tako dekleta kot strokovni štab, izjemno ponosni,” je po tekmi povedal selektor Sebastjan Oblak.

Foto: RZS

Komentarji