RK Gorenje Velenje z zagotovljenim skupinskim delom Evropske lige

Evropska rokometna zveza (EHF) je danes sporočila, da bo RK Gorenje Velenje v prihodnji sezoni nastopalo v skupinskem delu Evropske lige. 


Velenjčanom bodo v skupinskem delu konkurirale naslednje ekipe: nemška Füchse Berlin in Flensburg-Handewitt, francoska Nantes in Chambery, portugalska Sporting in Benfica, španska Logrono in Cuenca, poljska Glogow in Gornik Zabrze, danska Bjerringbro Silkeborg in Skjern, švedska Kristianstad in Sävehof, švicarska Kriens-Luzern in Kadetten Schaffhausen, hrvaški Nexe Našice, madžarska Tatabanya, slovaška Považska Bystrica, romunski Dinamo Bukarešta, srbska Vojvodina, Izvidžač iz BiH in črnogorski Lovćen.

Žreb skupin bo 21. julija 11. uri, v skupinskem delu se bo v 8 skupinah merilo 32 ekip.  

“Uvrstitev v skupinski del evropske lige je bila pričakovana in nas zelo veseli. Zdaj čakamo na žreb skupin in upamo na ugoden razplet. Zavedamo se kakovosti tekmecev v tem tekmovanju, ki so veliko močnejši od ekip iz evropskega pokala, kjer smo nastopali v minuli sezoni. Pričakujemo dobre in napete tekme. Mi smo dve leti nazaj dokazali, da se lahko kosamo z ekipami v tem tekmovanju. Upam, da bomo to pokazali tudi v sezoni 2023/24,” je izjavil David Miklavčič, direktor RK Gorenje Velenje.
 
Foto: RK Gorenje Velenje
Komentarji