Mladi Slovenci odlični na mednarodnem turnirju v Brčkem!

Konec prejšnjega tedna je potekal 18. mednarodni rokometno turnir “Lokomotiva 2022” v mestu Brčko. Turnir, ki ga gosti to severovzhodno mesto Bosne in Hercegovine, velja za enega največjih in najkakovostnejših v tem delu Evrope. Povabljene so bile ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. Turnir je potekal za letnike 2006, 2008 in 2010. Z velikim ponosom sporočamo, da so se vsi slovenski fantje odrezali odlično!


Slovenci smo na turnirju imeli štiri svoje predstavnike. V Brčkem so igrali Celjani, Trebanjci, Krkaši in Šmarčani.  

RK Celje Pivovarna Laško je v Brčko odpotovalo z ekipo letnika 2008 in dvema ekipama letnika 2010.
RK Trimo Trebnje je  imel ekipi letnika 2008 in 2010.
MRK Krka je imela svoje predstavnike v  vseh treh starostnih kategorijah. 
RD Herz Šmartno je na turnir poslalo fante letnika 2006 in 2008.

Konkurenca je bila zelo zahtevna. Na turnirju so med drugimi bile tudi ekipe Veszprema, Partizana, Vojvodine, Zagreba, Tuzle, … 

V kategoriji 2006 so se najbolje od naših odrezali Šmarčani, ki so dosegli 4. mesto od desetih ekip. Krka je zasedla končno 8. mesto.

Predvsem v generaciji 2008 so blesteli slovenski fantje. Trimo se je okitil s srebrno medaljo, v finalu so za gol izgubili proti Veszpremu. Četrti so bili igralci iz Novega mesta, peti so bili Celjani, šesti Šmarčani. Igralec Trebnjega, Krešak, je bil izbran za najboljšega igralca, Peterlin (igralec Krke) pa za najboljšega strelca.

V generaciji 2010 so igralci Trebnjega prišli vse do zlata, ko so v finalu premagali zagrebški Maksimir. Celjani so bili 6. in 9., igralci Krke pa 10. Najboljši strelec je postal Lenart Kmet (Trimo Trebnje), za najboljšega vratarja pa je bil izbran Jernej Kužnik (Trimo Trebnje). 

Čestitke vsem fantom in njihovim trenerjem za prikazano igro na izredno zahtevnem turnirju!

 

FOTO: MRK Krka

 

 

Komentarji