Hud udarec za poljsko reprezentanco!

Velike skrbi za reprezentanco Poljske! Dvajset dni pred začetkom Svetovnega prvenstva se jim je poškodoval eden najboljših igralcev, krožni napadalec Kamil Syprzak. Visoki Poljak se je poškodoval na tekmi med PSG in Magdeburgom. 


Na tekmi Lige prvakov med francoskim in nemškim velikanom je Syprzak dosegel 5 zadetkov preden se je poškodoval. 

Kasnejša slikanja so pokazala na frakturo fibule (mečnice). Poljak, ki igra v Franciji, ima šele meseca februarja predviden povratek na parket.

Poljaki so na domačem SP v težki skupini s Francijo, Slovenijo in Savdsko Arabijo. 

Kamil Syprzak, poljski reprezentant, član PSG: “Poškodba. Beseda, ki je ne želi slišati noben športnik. Poškodoval sem se  na tekmi proti Magdeburgu. Rezultati testa so pokazali utrujenostni zlom mečnice. Zato bom izpustil zadnji dve tekmi v koledarskem letu s Parizom. Na žalost so mi zdravniki določili premor od rokometa za nekaj tednov. Odšteval sem že dneve do združenja poljske reprezentance in januarskega Svetovnega prvenstva, ki bo na Poljskem. Žal se glede na priporočilo klubskih zdravnikov ne bom mogel udeležiti prvenstva. Zame je to zelo težko obdobje, saj sem v tej in prejšnji sezoni naredil vse, da bi bil v najboljši formi za najpomembnejši dogodek v svoji domovini. Kot vedno poudarjam, igranje z orlom na prsih je zame velika čast. Zelo mi je težko. Upam, da se bom lahko srečal s poljskimi navijači v Spodeku v Katovicah.”

 

Komentarji