Ormožani pokorili konkurenco v Osijeku

Uspešno se je zaključila prva izvedba mednarodnega turnirja Osijek XIXO cup za letnike 2007/08. Nastopilo je 10 ekip iz Hrvaške (Osijek, Zagreb, Nexe Našice, Zadar, Koprivnica), Madžarske (Pick Szeged), Srbije (Spartak Subotica), Bosne in Hercegovine (Izviđač Ljubuški, Banja Luka) ter Slovenije (Jeruzalem Ormož). Razburljivo finale med Ormožem in Izviđačem  se je zaključilo z izenačenim izidom po rednem delu. Odločale so sedemmetrovke. 


10 ekip iz 5 držav se je pomerilo za trofej novonastalega mednarodnega turnirja. Vsaka ekipa je odigrala najmanj 5, največ pa 6 tekem. Pomerili so se v dvorani Zrinjevac, Športni dvorani Osijek in Osnovni šoli Tenja. 

V soboto so potekale tekme skupinskega dela. Poleg rokometnih aktivnosti, so igralci lahko obiskali še živalski vrt in mestne bazene. 

Ormožani so se nahajali v skupini B skupaj z mladimi rokometaši Nexe Našic, Koprivnice, Zadra 1954 in Izviđača. 

V soboto 17.12. bodo zgodaj zjutraj (ob 5.30 uri) na močan dvodnevni mednarodni turnir v Osijek odpotovali letniki 2007/08. Gre za ekipo, ki bo prvič skupaj zaigrala in jim bo turnir služil za pripravo na novo sezono, kjer bo cilj uvrstitev v 1. kadetsko SRL. Na turnirju v Osijeku bo nastopilo 10 ekip iz Hrvaške (Osijek, Zagreb, Nexe Našice, Zadar, Koprivnica), Madžarske (Pick Szeged), Srbije (Spartak Subotica), Bosne in Hercegovine (Izviđač Ljubuški, Banja Luka) ter Slovenije (Jeruzalem Ormož). Že po imenih klubov je lahko sklepati, da bo šlo za močan turnir in želje Slovencev segajo po uvrstitvi v zlato sredino turnirja. Ekipe bodo imele najmanj pet, največ pa šest tekem. 

Ormoški kadeti so si po odličnem izkupičku (zmage proti Zadru, Koprivnici in Našicam) uspešno priigrali polfinale kjer so se pomerili z madžarskim Pick Szegedom. Slovenski fantje so severovzhodne sosede premagali po izvajanjih sedemmetrovk. 

V finalu so se mladi Ormožani pomerili z Izviđačem Ljubuškim (v polfinalu so premagali domačine). Slovenci so ponovili uspeh iz polfinali in tako po izvajanih sedemmetrovkah osvojili prvo izvedbo mednarodnega turnirja v Osijeku. 

Po finalu je sledila še podelitev nagrad za najboljše posameznike. Nagrado za najboljšega strelca si je s sijajnimi 61 zadetki zaslužil Ormožan Jan Žuran, ki je prav tako zaslužil mesto (levi zunanji) v najboljši postavi turnirja.

Čestitke vsem fantom ter trenerjema Urošu Krstiču in Mladenu Grabovacu!

 

FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji