Mladinci do 6. mesta na SP

Slovenska mladinska reprezentanca je danes odigrala zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu v Španiji, ko se je za peto mesto pomerila proti reprezentanci Danske. Po včerajšnji zmagi nad Tunizijci se danes Slovenci niso znašli in izgubili z visoko razliko.


Že v prvem polčasu se je videlo, da varovanci selektorja Saše Prapotnika niso bili pravi. Energija v igri ni bila prava, Danci pa so s svojo hitro igro z lahkoto razbijali slovensko obrambo. Prvi del tekme so Danci dobili z visoko razliko, dosegli pa so kar 21 zadetkov, kar je največ zadetkov, ki jih je Slovenija prejelav prvem polčasu na svetovnem prvenstvu.

V drugi del tekme so Slovenci stopili nekoliko bolj zbrano a vseeno niso resno ogrozili razpoloženih Dancev. Razlika je skozi drugi polčas naraščala, na koncu pa so se zmage z 34 : 26 veselili reprezentanti Danske. Najbolj učinkovita strelca v slovenski izbrani vrsti sta bila Gašper Horvat in Kristjan Horžen, oba sta zadela po 6-krat.

Slovenska mladinska reprezentanca tako končuje z nastopi na svetovnem prvenstvu, hkrati pa je bilo to zadnje tekmovanje generacije letnika 1998, ki je vsekakor kazala potencial in skozi leta dosegala odlične rezultate.

SP V ŠPANIJI, TEKMA ZA 5. MESTO

28. 7., ob 11.30, Vigo (Španija)
DANSKA : SLOVENIJA 34 : 26 (21 : 14)

Komentarji