Evropski prvak med vratnicama Maribora

Na uradni klubski spletni strani Maribor Branika so danes sporočili novico, da bo po odhodu Marina Đurice vrata vijoličastih branil evropski mladinski prvak Mark Ferjan, ki je v zadnjih letih igral v Nemčiji.


Slovenski mladinski reprezentant se v domače okolje vrača po petih letih. Obetavni vratar je že leta 2014 prestopil v Fuchse Berlin, v zadnjih dveh sezonah pa kot posojeni igralec branil vrata drugoligaša Emsdettna.

Redni član slovenske reprezentance je nase opozarjal že v mlajših kategorijah, največji uspeh v reprezentanci pa je dosegel leta 2018, ko je na evropskem prvenstvu v Celju osvojil zlato medaljo. Na letošnjem svetovnem prvenstvu je osvojil 6. mesto.

Mladi Ljubljančan igranje v Sloveniji vidi kot odlično priložnost za razvoj: “Zelo sem vesel, da se po petih letih vračam v Slovenijo. Mariboru bi se zahvalil za ponujeno priložnost. Rad bi redno igral in napredoval, zato sem začutil, da je to prava poteza. S svojimi obrambami bi rad ekipi pripomogel k čim boljši uvrstitvi v državnem prvenstvu, kjer nas znova čaka boj za mesta, ki vodijo v Evropo.”

Da gre za pomembno okrepitev v ekipi Vijolic poudarja tudi trener Maribora Marko Šibila: “Mark je borben in visoko motiviran vratar z dobro tehniko. Hitro se je odločil za pogumno potezo in se že v mladosti preselil v tujino, kjer je iskal izzive v okoljih, ki so drugačna od slovenskega. Zdaj se vrača v 1. NLB ligo, ki je zelo kvalitetna in igralcem ponuja priložnost napredka. Za Marka bo igranje v prvoligaški ekipi z ambicijami vsekakor izziv in prepričan sem, da se bo želel hitro dokazati. Nase je že večkrat opozoril v mladinski reprezentanci in verjamem, da bo tudi pri nas pustil dober vtis.”

Komentarji