Mladinci so pripravljeni!

Do začetka evropskega mladinskega prvenstva (Celje, 19.-29. julij) sta ostala le še dva dneva. Slovenska reprezentanca, ki odkrito cilja na polfinale, je z mislimi le pri prvi tekmi z Norveško (četrtek ob 19.30). 


Za izbranci Saše Prapotnika je 15 dni priprav na Rogli ter štiri pripravljalne tekme – dve proti Čehom in dve proti Hrvaški-, na katerih so zabeležili tri zmage in hud poraz, ki je služil kot opozorilo pred začetkom prvenstva. Do začetka prvenstva jih čaka še nekaj treningov v Laškem in Celju, kjer bodo danes popoldne prvič preizkusili tudi dvorano Golovec, v kateri bodo igrali prvi del prvenstva proti Norveški, Izraelu in Srbiji. Generacija fantov letnika 1998, ki so ji priključeni štirje leto dni mlajši rokometaši in dva letnika 2000, odkrito cilja na najvišja mesta na prvenstvu, a vseeno ostaja skromna in se pripravlja na vsako tekmo posebej. 

Slovenski mladinci so doslej na evropskih prvenstvih trikrat osvojili bronasto medaljo (2004, 2010 in 2012), leta 2002 pa srebrno, kar je tudi najboljši dosežek v tej kategoriji. Generacija letnika 1998 in mlajših, ki se bo predstavila v Celju, je na minulem kadetskem prvenstvu pred dvema letoma na Hrvaškem osvojila četrto mesto, pred tem pa je bila leta 2015 srebrna na olimpijskem festivalu mladine v Tbilisiju.

Selektor bo seznam rokometašev s pravico nastopa v prvem delu sporočil v sredo zvečer na tehničnem sestanku. V prvem delu zagotovo ne bo nastopil Miha Kavčič, ki se je poškodoval na prvi tekmi proti Hrvaški in ga bo terapevtska služba poskušala pripraviti za drugi del tekmovanja, medtem ko vsi ostali igralci trenirajo normalno.

Sašo Prapotnik, selektor Slovenije: “Fantje so priprave oddelali dobro, bili so zelo marljivi, imeli pravi pristop in voljo, tako da sem lahko zadovoljen z vsem, razen z zadnjo tekmo proti Hrvaški. Dobro je, da je prišel tudi ta poraz, da smo lahko videli kaj imamo še za popraviti. Naš fokus pred začetkom prvenstva je le na prvem dvoboju proti Norvežanom in nikjer drugje, sami sebi pa bi lagali in se skrivali, če ne bi dejali, da je naš cilj polfinale. Glede na to, da je prvenstvo v Sloveniji, upam, da bomo imeli veliko podporo s tribun.”

Vse tekme slovenske reprezentance si boste ljubitelji športa lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu, še vedno pa so na voljo tudi vstopnice za vse dvoboje, ki si jih lahko zagotovite na tej neposredni povezavi, vseh prodajnih mestih sistema Moje karte ter bencinskih servisih OMV ali na blagajni dvorane Golovec na dan tekme.

Tilen Kosi, kapetan Slovenije: “Mislim, da smo imeli dobre priprave, med katerimi smo odigrali štiri tekme, na katerih smo zabeležili tri zmage ter poraz proti Hrvaški, ki je prišel pravi čas. Na začetku smo oddelali precej treningov za fizično pripravo, nato pa veliko delali na hitri igri, ki jo želimo poleg trde obrambe prikazati tudi na prvenstu. Ekipa je pripravljena dobro. Naš prvi cilj je zmaga proti Norveški, klasični skandinavski ekipi z visokimi branilci, hitrimi krili in veliko streli z razdalje. V prvem delu nas čakata še Izrael, ki se vselej bori do zadnjega, ter Srbija, ki je podobna Norvežanom. Razmišljati moramo tekmo za tekmo, a naš cilj je kljub vsemu polfinale, še posebej glede na to, da je evropsko prvenstvo na domačem terenu in, da nas bo v dvoranah podpiralo veliko število slovenskih navijačev.”

 

FOTO: RZS

Komentarji