Niko Medved okrepil Maribor

Vodstvu RK Maribor Branik je v svoje vrste uspelo zvabiti slovenskega reprezentanta ter »otroka« in sedaj že bivšega kapetana velenjskega Gorenja, Nika Medveda.


Moštvo mariborskega Branika se je na levem krilu okrepilo z 28-letnim rojenim Slovenjgradčanom, Nikom Medvedom. Slednji je kar 15 sezon nosil dres velenjskega Gorenja v vseh starostnih kategorijah in v lanski sezoni z 46 zadetki uspešno nastopal tudi v elitni Ligi prvakov. S svojimi bogatimi izkušnjami z igranjem v evropskih tekmovanjih, SEHA ligi in tudi igranjem za slovensko izbrano vrsto je tako klop vijoličastih rokometašev tako postala še močnejša.

»Glede na moje cilje in želje za prihodnost je bila ponudba iz Maribora trenutno zame najbolj primerna. Klub je pokazal željo in zanimanje po sodelovanju in pri dogovarjanju so bili zelo korektni in prilagodljivi, tako da sem ponudbo tudi sprejel. Že sedaj se veselim nove sezone v novi sredini.« je dejal novinec v vijoličastem dresu, ki je z vodstvom RK Maribor Branik sklenil sodelovanje za eno sezono.

Po odhodu Davida Bogadija v RK Jeruzalem Ormož je na levem krilu ostal le Tine Marušič, ki se je v štajersko prestolnico preselil iz ljubljanskega Slovana, zato je bil nakup levokrilnega rokometaša v Mariboru prioriteta. Seveda je tu tudi Nikola Ranevski, ki pa bo zaradi poškodbe še kar nekaj časa odsoten.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
VIR in FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji