Mlakar: “Nismo bili na pravem nivoju, da bi dobili derbi”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zaostali tekmi 10. kroga Lige NLB prvič v tej sezoni oddali dve točki. Drugo uvrščeni Velenjčani so izkoristili težave domačih s poškodbami in bili na 121. derbiju boljši s 25:23. Celjani kljub prvemu oddanemu paru točk ostajajo na vrhu domačega prvenstva.


Prva in druga ekipa domačega prvenstva sta v celjskem Zlatorogu odigrali zaostalo tekmo Lige NLB, ki bi prvotno marala biti odigrana že novembra. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po izjemno napeti in borbeni tekmi prvič v tej sezoni morali priznati premoč v domači ligi. To je bil 121. derbi celjske in velenjske ekipe. Ekipo trenerja Tomaža Ocvirka še vedno pestijo številne poškodbe. Na prvi tekmi osmine finala EHF Lige prvakov so pivovarji izgubili Josipa Šarca, še vedno ni Filipa Ivića ter Jana Grebenca, tik pred tekmo pa so ostali še brez Matica Grošlja, velike težave pa je imel še Patrik Leban.

Žiga Mlakar, rokometaš Celja Pivovarne Laško: “Tekmo smo začeli res odločno, potem pa se je po dobrem začetku padli. Nismo bili na tistem pravem nivoju, kot znamo biti, nismo igrali naše igre. V nadaljevanju smo pokazali premalo odločnosti, predvsem v zaključku prvega polčasa. V drugem delu nam je malce bolj stekla igra v napadu a vseeno mislim, da danes nismo bili na pravem nivoju, da bi dobili derbi.”

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji