Bregar na srbski klopi sprejet z velikim optimizmom

Srbska ženska rokometna reprezentanca se pripravlja na odločilni tekmi proti Slovaški, ki bosta odločali o uvrstitvi na svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu decembra v Španiji. Srbsko reprezentanco bo prvič vodil slovenski selektor, Uroš Bregar, ki je moštvo prevzel pred dobrim tednom dni. Pred odhodom na Slovaško, kjer bo potekala prva izmed dveh medsebojnih tekem so bili predstavniki srbske reprezentance na voljo medijem.


Milena Delić, predsednica Rokometne zveze Srbije na prihodnost srbske reprezentance gleda z optimizmom, pri čemer računa tudi na Bregarjev prispevek” “Najprej želim pozdraviti našega novega selektorja gospoda Uroša Bregarja in kapetanko Katarino Krpež Šlezak. Po neuspehu na olimpijskih igrah in izteku štiriletnega sodelovanja z bivšim selektorjem, gospodom Obradovićem, vstopamo v novo poglavje. Iskati smo morali novo rešitev. Uroša Bregarja poznam dolgo in spremljam njegovo delu, po prvem kontaktu smo glede na obojestransko zadovoljstvo hitro prišli do skupnega dogovora. Čutila sem njegovo željo, da sprejme vodenje naše reprezentance. Je mlad, a ima veliko trenerskih izkušenj tako z delom v Krimu, kjer je več let deloval v Ligi prvakov, kot tudi z reprezentanco Slovenije. Mislim, da je nekdo, ki spremlja evropske trende in jih bo poskušal uvesti tudi v naši selekciji.”

Nekaj besed je pripadlo tudi Bregarju, ki je izrazil zadovoljstvo nad prvim delom priprav: “Najprej se moram zahvaliti za zaupanje. Zelo sem zadovoljen s tremi dnevi skupnega dela. Vse igralke so na visokem nivoju, imajo veliko željo in voljo in verjamem, da lahko napravimo velike in dobre stvari. Res je, da imamo nekaj zdravstvenih problemov, Trifunovićeva ne potuje z nami, a vse ostale igralke so pripravljene. Te dve tekmi pričakujemo z velikim optimizmom in komaj čakam čakamo, da se pričneta.”

Slovenskega trenerja je pohvalila tudi srbska kapetanka. “To je velika sprememba, ki nam pomeni ogromno. Čuti se veliko osvežitev in vidi nasmejane in pozitivne obraze, kar je zelo pomembno. Osebno se dobro počutim, vidim pa, da so tudi dekleta zadovoljna. Imela sem že priložnost sodelovati z Urošom Bregarjem in lahko vam prenesem same pozitivne vtise o njem in njegovem načinu dela. To nam bo prišlo prav, da se vrnemo na visok nivo in, da igramo hiter, moderen rokomet. Na tekmi proti Slovaški ne pričakujemo lahkih duelov, nikogar ne podcenjujemo, a ne glede na vse moramo dobiti te dve tekmi. Imamo dobro ekipo, a to moramo pokazati tudi na terenu. Na igrišču moramo pokazati, da smo boljše in verjamem, da bo vse tako kot mora biti. Pričeli smo s pripravami, vse se odvija po planu in upam, da se bomo na tekmah pokazale v najboljši mogoči luči,” je povedala Katarina Krpež Šlezak.

 

Foto: Balkan Handball

 

 

Komentarji