Mlakar: “Vsi si želimo zmage”

Celjani danes ob 20:45 gostijo aktualne nemške državne prvake THW Kiel. V Zlatorog se vrača Miha Zarabec, ki je v nemški ekipi postal nepogrešljiv člen. Celjani v novi sezoni Lige prvakov še čakajo na prve točke, naloga proti ekipi iz Nemčije pa bo zagotovo izjemno težka. Klub je poskrbel tudi za obisk omejenega števila navijačev, ki si bodo lahko tekmo ogledali v Zlatorogu.


“Danes začenjamo prave priprave na tekmeca. Za nami sta namreč tekma v Dobovi, pred tem pa gostovanje v Barceloni in igralcem smo morali nameniti en dan počitka. Danes pa seveda začenjamo na polno s pripravami, ki bodo enake kot za vse ostale tekme. O Kielu ne gre izgubljati preveč besed, gre za odlično ekipo, ki so jo s Sagosenom še močno okrepili. Prav tako nas ne sme zavesti rezultat proti Nantesu, saj vemo, da v takšnih situacijah dajejo prednost nemškemu prvenstvu, oziroma v tem primeru superpokalu s Flensburgom, ki so ga nato zanesljivo dobili,” je o tekmecu tretjega kroga Lige prvakov povedal strateg Celja Tomaž Ocvirk.

“Naša naloga je, da tekmo odpremo drugače, kot zadnjo v Barceloni, torej brez strahospoštovanja, temveč zgolj spoštovanja nasprotnika, ki pa ga želimo poizkušati premagati. Doma kažemo drugačen obraz, sploh sedaj, ko smo izvedeli, da bomo imeli podporo nekaj navijačev. Prikazati moramo maksimum, igrati na robu svojih zmožnosti, lepa popotnica nam je tekma v Dobovi, ko je bilo igralce užitek spremljati na igrišču. Bili so igrivi, gibljivi in to si želimo tudi v ligi prvakov. Se pa seveda zavedamo drugega nivoja in paziti moramo predvsem izgubljene žoge, ki jih imamo preveč. Kiel igra tudi agresivno, globoko obrambo 3-2-1, kjer bo potrpežljivost in zanesljivost še toliko bolj pomembna,” dodaja Ocvirk.

Podobno razmišlja tudi Žiga Mlakar, za katerega bo v Ligi prvakov to prva tekma po povratku v celjski dres: “Super se počutim po povratku, vzdušje v ekipi je izjemno in v takšnem okolju se hitro privadiš na spremembe. Potrebujem še nekaj časa, da osvojim vse novosti v ekipi, ki so se zgodile kar nisem bil tu, potrebna je potrpežljivost in nekaj časa za uigranost. Ampak sedaj proti Kielu bomo morali na polno. Z njimi smo že večkrat igrali, bili uspešni, seveda pa tudi izgubili. Gre za ekipo, ki ima visoke, vedno najvišje cilje, vedno imajo odlične igralce, ki so željni uspehov. Mi moramo predvsem v tekmo vstopiti motivirani in fokusirani, da poizkušamo uresničiti to kar treniramo in kar se dogovorimo. Seveda si vsi želimo zmage, je mogoče, kar se je pokazalo že v preteklosti, bomo pa seveda to morali storiti na igrišču.”

Komentarji