“Modro-bela tramontana” odpihnila Rudar

Z navijaško akcijo “modro-bela tramontana” so v Izoli privabili lepo število navijačev, ki so videli prepričljivo zmago domače ekipe. Rudar je moral priznati premoč domačih z rezultatom 30:20.


V začetku tekme so rokometaši Izole na krilih navijačev začeli odlično in že v 14. minuti povedli z 7:1. Do konca prvega polčasa so gostje iz Trbovelj uspeli vzpostaviti ravnotežje in celo nekoliko znižati začetno vodstvo Izole. Rezultat prvega polčasa je bil 13:8.

V prvem delu drugega polčasa so gledalci videli izenačeno igro do 42. minute, ko so domači, z delnim izidom 3:0, spet nekoliko povišali svoje vodstvo na 22:13. Do konca tekme so rokometaši Izole držali prednost in v predzadnji minuti postavili končni izid in tudi najvišjo prednost na tekmi – 30:20.

Pri domačih sta Božič in Beganovič dosegla po 5 zadetkov. Pri gostih je Kozole dosegel 5, Novak pa 4 zadetke.

Izola še vedno vse niti drži v svojih rokah na drugem mestu. Rudar je padel na 7. mesto.

RD Butan plin Izola – RD Rudar Trbovlje 30:20 (13:8)
športna dvorana na Kraški, gledalcev: 500, sodnika: Dominik Majer in Boštjan Žitnik

RD Butan plin Izola: Gregorič, Jurič 4, Smej, Beganović 5, Poberaj 4, Božič 5, Zorič Stepančič, Vuković, Redžić 1, Alessio, Peharc, König, Nikolić 4, Čolić 3, Gašperšič 3, Hušić
Trener: Fredi Radojkovič

RD Rudar Trbovlje: Škrabar, Polanec, Sitar 1, Kozinc, Ernestl 2, Kocijančič 3, Bizjak, Hočevar 1, Bučar 1, Krajnc, Dekovič, Novak 4, Draksler, Lenart 3, Žibert, Kozole 5
Trener: Marko Dobrkovič

Izključitve: RD Butan plin Izola 6 minut, RD Rudar Trbovlje 4 minute

7metrovke: RD Butan plin Izola 4/4, RD Rudar Trbovlje 2/4

Izola v naslednjem vikendu ne igra prvenstvene tekme, saj so primorski derbi proti Ajdovščini preložili na 12.4.2019. Še prej pa bodo 6.4.2019 gostili Mokerc. Rudar v naslednjem krogu gosti Pomurje.

Foto: Facebook stran RD Izola

Komentarji