Mokerc KIG z močnima okrepitvama

Slovenski prvobeligaš RK Mokerc-KIG je predstavil novi okrepitvi za naslednjo sezono. Klub, ki že nekaj sezon išče pod do najvišjih mest v 1. B DRL se je okrepil na položaju krožnega napadalca in levega zunanjega.


Mokerc je v minuli sezoni 1. B lige na koncu osvojil 5. mesto. V boju z Brežicami in Dolom v končnici prvaka so na petih tekmah zbrali le dve točki. Klub iz obrobja Ljubljane je nedavno sporočil okrepitvi za sezono 2021/2022.

V Mokerc se seli izkušeni Matej Košir, ki je v minuli sezoni igral pri slovenskemu prvoligašu MRD Dobova:
“Trener in uprava so mi predstavili dobro zgodbo, v kateri sem se tudi sam videl. Vem, da gre za urejen klub, ki zelo dobro dela z mladimi igralci. Potrebovali so izkušenega igralca za pomoč mladim igralcem in hitro smo se dogovorili. Ekipa je dobro sestavljena, zmes mladih perspektivnih in nekaj nas izkušenih igralcev. Mislim, da lahko z dobrim delom, dobrim vzdušjem v ekipi in s pomočjo navijačev posežemo zelo visoko,” je ob prestopu na Ig povedal Košir.

V klubu so sporočili tudi prihod levega zunanjega igralca Amadeja Jerlaha, ki je minulo sezono igral pri RK SVIŠ Ivančna Gorica:
“Za RK Mokerc KIG sem se odločil, da dobim več možnosti za igranje rokometa in s tem tudi več izkušenj. Prav tako pa mi ustreza, da bom lažje opravljal študijske obveznosti. Pričakujem uspešno sezono, tako zase kot za klub, upam pa tudi, da nebo prišlo do prekinitev kot v sezoni 2020/2021,” je dejal Jerlah.

FOTO: RK Mokerc-KIG

Komentarji